17.9 C
Pýrgos
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα σε δημοτικά σχολεία στη Δυτική Ελλάδα

spot_img

Προτεινόμενα

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε κλοπές οχημάτων και καταστημάτων στον Πύργο Ηλείας Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των μελών της, ενώ εξιχνιάστηκαν (17) περιπτώσεις Διακριβώθηκε, μετά...

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας διανεμήθηκαν από αστυνομικούς σε μαθητές και γονείς

Τη νέα σχολική περίοδο έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο δράσης για τις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και την προστασία των σχολικών συγκροτημάτων

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα Δημοτικά Σχολεία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται ειδικός σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και την προστασία των σχολικών συγκροτημάτων

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που στοχεύει στην ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Ειδικότερα, σήμερα (11-9-2018), από αστυνομικούς, διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

 

Ειδικότερα στη Δυτική Ελλάδα διανεμήθηκαν φυλλάδια, μεταξύ άλλων, σε σχολικά συγκροτήματα, των εξής περιοχών :

Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας :

  • Πάτρα, Αίγιο, Ακράτα, Κάτω Αχαία, Χαλανδρίτσα, Κλειτορία και  Καλάβρυτα

Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας :

  • Πύργος, Αμαλιάδα, Ανδρίτσαινα, Ζαχάρω, Βαρθολομιό, Λεχαινά Ανδραβίδα, Γαστούνη, Αρχαία Ολυμπία, Πελόπιο, Βάρδα, Νέα Μανολαδα, Τραγανό, Καβάσιλα, Κρέστενα, Μακρίσια και  Καλλίκωμο

Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας :

  • Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Στάνος, Λουτρό, Εμπεσσός, Χαλκιόπουλο, Θερμό, Καλλιθέα, Άγιος Βλάσιος, Κατούνα, Φυτείες, Βόνιτσα, Πάλαιρος, Μοναστηράκι και Παλιάμπελα

Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας :

  • Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αιτωλικό, Ξηρόμερο, Νεοχώρι, Κατοχή, Αστακός, Γαβαλού και Ματαράγκα.

Επισημαίνεται ότι, ως Ελληνική Αστυνομία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για το σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, όπως και κάθε χρόνο, η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται δίπλα στους μικρούς μαθητές διαθέτοντας σε σχολεία εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, με σκοπό την πραγματοποίηση ενημερωτικών διαλέξεων για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, την προστασία από τα ναρκωτικά κ.λπ. θέματα.

Επίσης, θα επιτηρούνται τα σχολικά συγκροτήματα και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και τονίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και τους Προέδρους των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, για την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που τυχόν θα ανακύψουν σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα