Σάββατο, 7 Μαΐου, 2022
21.2 C
Pýrgos

Η επικίνδυνη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας θέτει σε κίνδυνο τους διερχόμενους στο δρόμο Αμαλιάδα – Γεράκι

spot_img

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Η επικίνδυνη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας θέτει σε κίνδυνο τους διερχόμενους στο δρόμο Αμαλιάδα – Γεράκι

Τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και καιρό αλλά ο δρόμος δεν έχει επισκευαστεί με αποτέλεσμα να εγκυμονούν κίνδυνοι για τους οδηγούς

«Η επικίνδυνη αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας θέτει σε κίνδυνο τους διερχόμενους στο δρόμο Αμαλιάδα – Γεράκι» δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Αφορμή των δηλώσεών του αποτέλεσε η έντονη δυσφορία και αγανάκτηση που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων όλων των τοπικών κοινοτήτων που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο και οι οποίοι βλέποντας να έργα να έχουν σταματήσει,  έφτασαν στο σημείο να εκφράσουν τα παράπονά τους τόσο στον ίδιο όσο και στους προέδρους των χωριών τους.

Το έργο

Το έργο που θέτει σε κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς στο δρόμο Αμαλιάδα – Γεράκι αφορά την κατασκευή του νέου αγωγού που θα συνδέει τη δεξαμενή ύψος της γέφυρας του δρόμου Πατρών – Πύργου  με τον υδατόπυργο της Αμαλιάδας.

Η υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισμού 695.000 ευρώ, έγινε τον Οκτώβριο του 2021 και τα έργα ξεκίνησαν στις αρχές του Νοεμβρίου .

Η ανάδοχος εταιρεία προχώρησε στο σκάψιμο του δρόμου προκειμένου να τοποθετηθεί ο αγωγός ύδρευσης, αλλά ξαφνικά στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, τα έργα σταμάτησαν. Παρόλα αυτά το οδόστρωμα δεν αποκαταστάθηκε με αποτέλεσμα στην μια άκρη του δρόμου να υπάρχει μια επικίνδυνη λωρίδα  με χώμα την οποία προσπαθούν όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν. Έτσι … στριμώχνουν τα αυτοκίνητά τους στο καλό κομμάτι του δρόμου και έτσι πολλαπλασιάζονται γεωμετρικά οι πιθανότητες ενός ατυχήματος.

Η κατάσταση παρέμεινε η ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του Πάσχα όταν η κίνηση στο δρόμο αυξήθηκε κατακόρυφα με την κάθοδο των ετεροδημοτών. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αρτηρία εξυπηρετεί το Γεράκι, την Ανάληψη και το Περιστέρι.

«Δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα έργο χωρίς προβλήματα κ. Λυμπέρη!!!»

«Έχει περάσει στο … πετσί, όλων  μας πως ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης δεν έχει ολοκληρώσει κανένα από τα έργα που έχει ξεκινήσει αλλά αυτό παραπάει!», δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος. Γνωρίζει, συνέχισε «από την πρώτη μέρα που σταμάτησαν τα έργα, το πρόβλημα αλλά κατά την προσφιλή τακτική του απουσιάζει. Δεν υπάρχει για τους κατοίκους δεν υπάρχει για το Δήμο. Είναι ένας εξαφανισμένος και επικίνδυνος πλέον Δήμαρχος ο οποίος πρέπει να αποχωρήσει.

Είναι ανεπίτρεπτο να θέτει τους κατοίκους της περιοχής σε τέτοιο κίνδυνο! Είναι ντροπή να αφήνεις τους ανθρώπους στο έλος Του Θεού και στην τύχη τους. Ο κ. Λυμπέρης, επέλεξε – για τους δικούς του λόγους – να κρατήσει την αντιδημαρχεία έργων για τον εαυτό του. Ούτε αυτό δεν μπορεί να φέρει σε πέρας.

Δήμαρχε Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, στο λίγο χρόνο που σου μένει στα κοινά του Δήμου, τουλάχιστον προσπάθησε να μην βάζεις σε κίνδυνο τους ταλαιπωρημένους από τις επιλογές σου, κατοίκους. Σε παρακαλούμε για αυτό».

Εμείς, κατέληξε ο κ. Κωνσταντόπουλος «όπως έχω πει

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ.

Αγαπάμε, παλεύουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καλό του τόπου μας.

Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ξεφύγει αυτός ο Δήμος από τη μιζέρια που εσείς κύριε Λυμπέρη, του έχετε δημιουργήσει. Με τους Δημότες στο πλευρό μας θα αλλάξουμε τα πάντα. Θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα