30.2 C
Pýrgos
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Η επικαιρότητα του δήμου Ήλιδας στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news» (ηχητικό)

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Το «πισωγύρισμα» του δήμου Ήλιδας, με την απόσυρση του άρθρου της τιμολογιακής πολιτικής από την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας στην συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, καθώς και τα «ειδοποιητήρια του τρόμου», που έλαβαν εκατοντάδες κάτοικοι της Αμαλιάδας για τα οικόπεδά τους που βρίσκονται στην επέκταση του Σχεδίου Πόλης, κυριάρχησαν στη σημερινή διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news».

Στον «αέρα» της σημερινής εκπομπής «φιλοξενήθηκαν» από τον δημοσιογράφο Κώστα Κουτσουβέλη ο τέως δήμαρχος Αμαλιάδας και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μισέλ Αμπου Χάντμπα, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Νίκος Λοχοβίτης.

Θετική χαρακτήρισε ο κ. Δημήτρης Κράλλης την εξέλιξη της απόσυρσης του άρθρου της τιμολογιακής πολιτικής από την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής η οποία θα εξετάσει το ζήτημα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κράλλης; «Το πιο θετικό της απόφασης είναι ότι η διαπαραταξιακή επιτροπή θα φέρει μια εισήγηση που θα δείχνει το  δρόμο της βιωσιμότητας και λειτουργίας του Αθλητικού Κέντρου». Και συνέχισε: «Η απόσυρση του άρθρου της τιμολογιακής πολιτική είναι νίκη της συλλογικότητας και πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να συνεννοηθούμε».

Ο κ. Κράλλης τόνισε ότι το προβλεπόμενο τέλος από τα 10 Σωματεία είναι περίπου 15.000 ευρώ τη στιγμή που υπάρχουν 570.000 ευρώ οφειλές στη ΔΕΗ και 270.000 ευρώ ετήσιο λειτουργικό κόστος. Έργο της επιτροπής λοιπόν είναι η ρύθμιση της οφειλής μέσω από κάποιο ευνοϊκό πρόγραμμα της ΔΕΗ, η διερεύνηση αλλαγής παρόχου, ενώ σημαντικό ρόλο στην εξοικονόμηση χρημάτων αναμένεται να παίζει η δημιουργία του πρώτου Δημοτικού Φωτοβολταϊκού πάρκου δημοτική έκτασης 22 στρεμμάτων στην περιοχή Σβάρνα προς τα Τσιχλέϊκα.

Σε ότι αφορά στα 800 ειδοποιητήρια σε οικοπεδούχους της Αμαλιάδας ο κ. Κράλλης συνέστησε λίγες μέρες υπομονή, μέχρι να φανεί τι αποτέλεσμα θα υπάρξει από τις διαπραγματεύσεις του δημάρχου, ενώ σε άλλο σημείο του λόγου χαρακτήρισε «χρήσιμη παρουσία στην πόλη, τον αναπληρωτή δήμαρχο Ανδρέα Παπαδάκο, τονίζοντας ακόμα ότι «είναι αδικημένος» γιατί έκανε μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, η οποία δεν χρησιμοποιείται λόγω έλλειψης σε γιατρούς και προσωπικό. «Έχει το πείσμα και θέλει ζωντανό το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρχει μια χρυσή τομή, η τιμολογιακή πολιτική εξάλλου δεν είναι θέμα για αντιπαράθεση» ανέφερε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μισέλ Αμπου Χάντμπα και συνέχισε: «Με συναινετική διάθεση και τα Σωματεία και οι παρατάξεις και η Δημοτική Αρχή θα καταλήξουμε όλοι μαζί σε μια τιμολογιακή πολιτική δίκαιη».

Σε ότι αφορά στα ειδοποιητήρια που έλαβαν οι οικοπεδούχοι της επέκτασης του σχεδίου πόλης ο κ. Αμπου Χάντμπα είπε: «Ήρθαν έντρομοι πελάτες στο γραφείο μου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι βεβαιώσεις και θα πρέπει να δοθεί παράταση από τα αρμόδια υπουργεία και τον δήμο όχι για μήνες αλλά για κάποια χρόνια.  Για παράδειγμα έχω περίπτωση που ο ιδιοκτήτης για ένα λιοστάσι κλήθηκε να πληρώσει 35.000 ευρώ. Αν όλοι αρνηθούν να μπουν στο σχέδιο πόλης τι θα γίνει με το σχέδιο πόλης; Να μας ενημερώσει άμεσα η Δημοτική Αρχή τι κινήσεις θα κάνει και κυρίως να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες. 30 μέρες είναι η προθεσμία για να ασκηθούν προσφυγές κατά των καταλόγων οπότε πολύ σύντομα θα πρέπει να γνωρίζουν, γιατί πρέπει να κατατεθούν προσφυγές μέχρι το τέλος του χρόνου. Ευελπιστούμε να υπάρξει λύση, γιατί μιλάμε για οικονομική καταστροφή».

Τέλος, ο κ. Αμπου Χάντμπα αναφέρθηκε στην τοπική και όχι μόνο οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να ευχηθούμε γρήγορα η πανδημία να τελειώσει και το κράτος να βοηθήσει όσο μπορεί τους πληγέντες επαγγελματίες και την εστίαση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πιέσει σε αυτό. Ας βγούμε γεροί και δυνατοί αλλά πρέπει η οικονομία να επιβιώσει την επόμενη ημέρα».

«Αυτό που συνέβη στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ότι πρυτάνευσε η λογική και η σύνεση εκ μέρους του προέδρου του «Ηλείου» ή της Δημοτικής Αρχής γιατί αν ήταν να πρυτανεύσει η σύνεση θα μπορούσε να είχε λυθεί το θέμα που σέρνεται τους δύο τελευταίους μήνες» είπε με τη σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Νίκος Λοχοβίτης και συνέχισε: «Ο βασικός λόγος που αφαιρέθηκε η διάταξη της τιμολογιακής πολιτικής ήταν οι κινητοποιήσεις του λαού της Αμαλιάδας στις οποίες όλοι αναγνωρίζουν ότι πρωταγωνίστησε η Λαϊκή Συσπείρωση. Αν δεν είχαν γίνει οι κινητοποιήσεις, αν δεν είχε πάρει τόση διάσταση το θέμα, αν δεν έπαιρνε δημοσιότητα και το κυριότερο, αν δεν αντιδρούσε ο κόσμος, δεν θα είναι γίνει τίποτα».

Συνεχίζοντας ο κ. Λοχοβίτης είπε: «Δεν λύνεται έτσι το θέμα, είναι απλά ένα βήμα υπέρ της τακτοποίησης. Εμείς καταψηφίσαμε και τον εσωτερικό κανονισμό γιατί σε μια σειρά από άρθρα αναφέρεται στην ανταποδοτικότητα, στην τιμολόγηση παρεχόμενων υπηρεσιών, σε ενοικίαση διαδρομών κ.α.».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα