ΗΛΕΙΑ MEDIA ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑ

Η «επιστροφή» του κορωνοϊού στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news» (ηχητικό)

  • 3
    Shares

Η δεύτερη φάση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ηλεία, κάτι που όλοι απευχόμασταν να γίνεται αλλά δυστυχώς, ο κορωνοϊός «είναι και πάλι εδώ», κυριάρχησε στη σημερινή διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του «Ilia.news» με τον Κώστα Κουτσουβέλη πάντα στο μικρόφωνο. Για ακόμα μια φορά η Γαστούνη φαίνεται να κρατά τα «πρωτεία» στον αριθμό τους κρουσμάτων, με τους ειδικούς – μέχρι στιγμής – να είναι καθησυχαστικοί αλλά παράλληλα, να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Πρώτος καλεσμένος της σημερινής εκπομπής ο κ. Χρήστος Σουγλέρης, Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής κατάσταση της περιοχής της 6ης ΥΠΕ.

«Ο Κορωνοϊός δεν έχει χρώματα και κόμματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σουγλέρης και συνέχισε: «Όλοι μαζί πρέπει και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα που είχαμε σαν Περιφέρεια και με την έναρξη της πανδημίας».

Ο Γενικός Σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας «ωρίμασε» μέσα από αυτή την πανδημία, οργανώθηκε, θωρακίστηκε και συνεχίζει ακάθεκτο τη «μάχη», με πρωτεργάτη τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη.

Τέλος, ο κ. Σουγλέρης επανάφερε, ως συνδικαλιστής, τα πάγια αιτήματα του κλάδου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και για την ένταξη των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Έναν άνθρωπο που βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της αντιμετώπισης της πανδημίας, τον Ιατρό Πνευμονολόγο από τη Γαστούνη και Δημοτικό Σύμβουλο Πηνειού κ. Παναγιώτη Κυριαζή, φιλοξένησε στη συνέχεια η σημερινή εκπομπή του «Ilia.news».

Ο κ. Κυριαζής αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή στη Γαστούνη υπάρχουν 7-8 ενεργά κρούσματα, όλα με άμεση επαφή μεταξύ τους, χωρίς αυτό να εμπνέει καμία ανησυχία καθώς, τα κρούσματα αυτά βρίσκονται κανονικά σε 14ημερη καραντίνα, είναι καλά στην υγεία τους και ακολουθούν όλες τις οδηγίες που έχουν λάβει.

«Θα πρέπει όμως να είμαστε σε εγρήγορση. Τα σχολεία και τα φροντιστήρια λειτουργούν, υπάρχουν εξωσχολικές δραστηριότητα. Βρισκόμαστε στην αρχή, η πανδημία δεν τελειώνει μέσα σε μια εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριαζής.

Ο κ. Κυριαζής ανέφερε πως για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα σπίτια τους, είτε ασυμτωματικούς είτε με ήπια συμπτώματα δεν υπάρχουν φάρμακα, ενώ σε όλους νοσηλεύονται, γίνονται θεραπείες για τον περιορισμό των παρενεργειών της νόσου, καθώς δεν υπάρχει φάρμακο που να στρέφεται αποκλειστικά εναντίον του κορωνοϊού.

Τέλος, ο κ. Κυριαζής ευχαρίστησε το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και την προϊσταμένη κα Πετροπούλου για τη συνεργασία τους στην διαχείριση των περιστατικών, ενώ έθεσε και μια ακόμα παράμετρο που θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά το επόμενο διάστημα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Κυριαζής είπε: «Πέρα από την προσοχή και την ατομική ευθύνη, πρέπει η κυβέρνηση, η Πολιτεία, να κάνει κάτι για τους νοσούντες με κορωνοϊό. Πολύ σωστά αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μπουν 14 ημέρες σε καραντίνα. Αλλά πως θα ζήσουν αφού δεν θα πηγαίνουν στη δουλειά τους; Πρέπει λοιπόν να υπάρξει μια αποζημίωση μέσα από τον ασφαλιστικό φορέα των ανθρώπων που μπαίνουν σε καραντίνα, οι οποίοι ενδεχομένως το επόμενο διάστημα θα αυξηθούν».

Τέλος, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής κ. Κώστας Κουτσουβέλης απάντησε σε μηνύματα ακροατών, με τα Ελληνοτουρκικά, τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, την πολιτική και την τρέχουσα επικαιρότητα να κυριαρχούν.


  • 3
    Shares