ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η επιτυχία του Θοδωρή Γκάτζιου και η δικαίωση της επιλογής του…


 

Πίσω από την εκπληκτική παρουσία του Αστέρα Αμαλιάδας στα τελευταία παιχνίδια των μπαράζ, κρύβεται και η σεμνή και αθόρυβη παρουσία του Θοδωρή Γκάτζιου. Ο οποίος ομολογουμένως έκανε εξαιρετική δουλειά, μια δουλειά η οποία όσο περνάει ο χρόνος και κάθεται η σκόνη, αρχίζει να φαίνεται περισσότερο και πιο ξεκάθαρα. Μια επιλογή, η οποία δικαιώνει στο 100% τον Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος πήρε ομολογουμένως μια δύσκολη απόφαση, έχοντας ήδη ξεκινήσει τα παιχνίδια των μπαράζ.

Ο Αστέρας Αμαλιάδας, ήταν μια ομάδα για την οποία κόσμος, φίλαθλοι, προπονητές, μονίμως απορούσαν και έλεγαν για ποιο λόγο αυτή η ομάδα δεν μπόρεσε να φορμαριστεί σε κανένα σημείο του Πρωταθλήματος. Η απάντηση είναι ότι ο Αστέρας Αμαλιάδας φορμαρίστηκε στο πιο κρίσιμο σημείο, στην πιο καθοριστική καμπή των μπαράζ. Πίσω από αυτή την επιτυχία, κρύβεται βεβαίως ο Θοδωρής Γκάτζιος, ο οποίος με τις γνώσεις του παρουσίασε ένα σύνολο φρέσκο, με καθαρό μυαλό, με δυνατότητα να πάει ως το τέρμα. Το φορμάρισμα του Αστέρα στα τελευταία παιχνίδια, αποδεικνύει ότι δεν έλλειπαν πολλά πράγματα τελικά από αυτή την ομάδα. Ότι αυτή η ομάδα είχε δουλέψει αρκετά σε όλη τη σεζόν και ίσως εκείνο το οποίο έλλειπε ήταν μια πιο εξειδικευμένη γνώση και δουλειά, στις κρίσιμες εκείνες μέρες των αγώνων μπαράζ. Πράγματα τα οποία ένας άνθρωπος όπως ο Θοδωρής Γκάτζιος, ο οποίος έχει αποκομίσει εμπειρίες από παγκόσμια πρωταθλήματα, ευρωπαϊκά, διεθνείς διοργανώσεις στο κορυφαίο επίπεδο του πρωταθλητισμού, τα γνωρίζει. Και εκείνο το οποίο έκανε ο Θοδωρής Γκάτζιος, εκτός από το να φέρει το καθαρό μυαλό και την ηρεμία που τον διακρίνει, μέσα σε μια ομάδα που έμοιαζε θολωμένη, ήταν να φροντίσει για τις μέρες των αγώνων, να προσέξει την προπόνησή της, την ξεκούρασή της, την καλή γνώση και μελέτη του αντιπάλου, την αποθεραπεία της και την ψυχοσωματική κατάσταση με την οποία θα την παρουσίαζε φρέσκια σε αυτά τα παιχνίδια, τα οποία δεν ήταν σαν όλα τα άλλα, αλλά ιδιαίτερα και διαφορετικά από κάθε άποψη.

Ο ίδιος, σχολιάζει όλα αυτά, ως εξής: «Κοιτάξτε. Εγώ δεν είμαι αυτός ο οποίος θα σας πει ότι βρήκε καμένη γη. Είμαι ο τελευταίος που θα βγω να σχολιάσω τρεις καταξιωμένους και κορυφαίους τεχνικούς πριν από μένα στην ομάδα. Ούτε θα πω ότι είμαι ο κορυφαίος προπονητής. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δουλεύει στο ποδόσφαιρο με τη δική του φιλοσοφία. Πιστεύω ότι ο αθλητισμός, σε όλα τα σπορ, είναι ο ίδιος. Με την ηρεμία που θεωρώ απαραίτητη σε όλα τα σπορ. Με τη συστηματική δουλειά καθημερινά στο γήπεδο. Θεωρώ την οργάνωση απαραίτητη. Θεωρώ ότι από τώρα που μιλάμε, πρέπει να ξεκινήσει η οργάνωση και ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από της συνεργασία μου με τον κ. Παπαγεωργίου. Επίσης είμαι ικανοποιημένος από το κλίμα, τους ανθρώπους και τη ζεστασιά που βρήκα στην Αμαλιάδα».