ΗΛΕΙΑ MEDIA ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑ

Η Ηλεία στην πρώτη γραμμή της «μάχης» του Κορωνοϊού (βίντεο)

  • 741
    Shares

Η Αμαλιάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής Special Report του Τάσου Τέλογλου, από την τηλεόραση του Ant1 το βράδυ της Τρίτης. Το θέμα της εκπομπής ήταν η εξάπλωση του Κορωνοϊού στη χώρα μας και το πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος της Αμαλιάδας που κλήθηκε να δώσει την πρώτη επίσημη «μάχη» με αυτή την πανδημία.

Σημαντικότατη ήταν η τοποθέτηση της Αμαλιαδίτισσας ιατρού πνευμονολόγου Θεώνης Γεωργοπούλου, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με 4 κρούσματα, όλα μέλη του γκρουπ των εκδρομέων προς τους Αγίους Τόπους. Η κα Γεωργοπούλου μίλησε για το πως αντιμετώπισε αυτά τα κρούσματα, το πως «χτύπησε το καμπανάκι» για τον Κορωνοϊο, για το πως «μεταμορφώνεται» ο ιός σε κάθε ασθενή, ενώ συγκίνησε το πανελλήνιο αναφερόμενη στον πρώτο νεκρό της πανδημίας, τον παλιό της καθηγητή, φίλο και συνοδοιπόρο στη μετέπειτα ζωή της.

Για τους χειρισμούς της κατεπείγουσας αυτής κατάστασης από τους γιατρούς και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας μίλησε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, ενώ τη δική του μαρτυρία κατέθεσε και ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου Αλέξης Τσαουσάκης που πήγε αλλά και παρέλαβε το γκρουπ των εκδρομέων από την Αθήνα.

Παράλληλα, στην εκπομπή Special Report είδαμε και τα συνεργεία του δήμου Ήλιδας που διενήργησαν απολυμάνσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Με αυτή ίσως την εκπομπή ξεκίνησε και η αποκατάσταση της αλήθειας. Οι εκδρομείς της Ηλείας δεν έφεραν τον Κορωνοϊό στην Ελλάδα, Εξάλλου αυτό αποδεικνύεται πλέον και από την χαρτογράφηση των κρουσμάτων της χώρας μας. Το γκρουπ των εκδρομέων και οι γιατροί της Αμαλιάδας ήταν αυτοί που σήμαναν τον συναγερμό και η χώρα μας θωρακίστηκε νωρίτερα από κάθε άλλη, κερδίζοντας χρόνο!


  • 741
    Shares