14.8 C
Pýrgos
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Η «καρδιά» των Χριστουγέννων χτυπά στο πάρκο Ξυστρή!

spot_img

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το πρωί, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ο δήμαρχος κ. Τάκης Αντωνακόπουλος μαζί με τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ κ. Χάρη Μικελόπουλο και την κα Αγγελική Ζαγκλάρη για το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Πύργου.

Πρώτος ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος  ανέφερε: «Με τη σημερινή συνάντηση θέλουμε να δώσουμε περιεχόμενο στη συνεργασία μας για άλλη μια φορά σε σχέση με την επικοινωνία γεγονότων και δράσεων που η νέα δημοτική αρχή προγραμματίζει και υλοποίει.

Για εμάς ο πολιτισμός είναι τεράστιο κεφάλαιο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, γι’ αυτό από τη πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να διώξουμε τη καταχνιά που υπήρχε στη πόλη στο τομέα τον πολιτιστικών δραστηριοτήτων και να δώσουμε και μια καινούρια διάσταση, όσο αφορά τη θεώρηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων, να μην περιορίζονται μόνο στο ψυχαγωγικό μέρος αλλά να έχουν και μια διάσταση εκπαιδευτική και παιδείας. Είδατε λοιπόν ότι αξιοποιήσαμε τον ιστορικό πλούτο της πόλης μας. Θα υπάρχουν συνεχιζόμενές εκδηλώσεις που αφορούν το πέρασμα του Μίκη Θεοδωράκη από εδώ.

Μπήκαμε στη θεματολογία των εορταστικών εκδηλώσεων. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ούτε καν προσκλήσεις. Σεβόμαστε τους χώρους τους δημοτικούς, αξιοποιούμε τον τεράστιο χώρο στο Πάρκο Ξύστρη, αξιοποιούμε τα νομικά πρόσωπα του δήμου. Το Χριστουγεννιάτικο χωρίο στο Ξύστρη θα είναι κάτι πρωτότυπο. Εμείς παραλάβαμε το τίποτα στο χώρο αυτό και κάναμε το κάτι».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ κ. Χάρης Μικελόπουλος είπε:  «Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια γιατί ο χρόνος ήταν πιεστικός για να καταφέρουμε να κάνουμε αυτά που βλέπεται στο πρόγραμμα μας. Έχουμε συνδιοργανώσεις και οργανώσεις καθαρά του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού έχουν αρχίσει ήδη.

Δεν έχουμε προσκλήσεις, το είπε και ο δήμαρχος, αυτές τέρμα. Προχωράμε ελεύθερα, επιλέγουμε αυτή τη λύση. Προχωράμε μετά τα Χριστούγεννα πια και για άλλα πράγματα, γιατί ο ΔΟΠΠ δε στάματα σε αυτά.  Ήδη έχουμε σκεφτεί πράγματα, να δούμε πως θα τα διευθετήσουμε, πως θα βρούμε χώρους. Έχουμε ένα πρόβλημα στον Κούβελο, το οποίο δεν το έχουμε παραλάβει και αυτή τη στιγμή παραμένει ανενεργό».

Τέλος, η κα Αγγελική Ζάγκλαρη είπε: «Εγώ έχω να πω ότι κάποιοι όροι δεν είναι ευτυχώς δόκιμοι. Λέμε παράγω πολιτισμό, δεν ασκώ, όπως ασκώ βία, ασκώ πολιτική, αλλά ασκώ πολιτισμό. Ένα ιδανικό σημείο πολιτισμού θα ήταν αν όλοι δίναμε μία ευγένεια στη καθημερινότητα μας και αυτό το αποδίδαμε στη κοινωνία. Αυτό βολεύει τα πράγματα, τα κάνει πιο εύκολα, πιο κοινά και πιο μαζικά.  Επίσης έκανα ένα ταξίδι στην Αθήνα τελευταία και μίλησα με σκηνοθέτες για μελλοντικές συνεργασίες και εκδηλώσεις και θα είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να τις ανακοινώσουμε.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου – Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Θέατρο Απόλλων (στις 8μμ)

 

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου – Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση – Ελληνικού Ωδείου- Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς 1932»

Θέατρο Απόλλων (Βράδυ)

 

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου – Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση ΕΕΕΕΚ Πύργου

Θέατρο Απόλλων (Βράδυ)

 

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου – Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση ΚΔΑΠ «ΕΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ»

Θέατρο Απόλλων

 

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου – Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Κατηχητικών Σχολείων Ι.Μ. Ηλείας

Θέατρο Απόλλων (απόγευμα)

 

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου – Χ – SALTIBAGOS στο «Μαγικό Εργοστάσιο» Θεματικό Πάρκο Ξυστρή (απόγευμα)

 

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου – Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Ωδείου «Ολύμπιον»

Θέατρο Απόλλων (Βράδυ)

 

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου – Μουσική παράσταση «Το Τάνγκο των Χριστουγέννων» Μουσικό Σύνολο «Αthens Tango Ensemble»

Θέατρο Απόλλων (Βράδυ)

 

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου – Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων Μουσικής «Χριστούγεννα στο Παρίσι» Έργα Σοπέν. Γρηγόρης Βαλτινός Τατιάνα Παπαγεωργίου

Θέατρο Απόλλων (Βράδυ)

 

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου – Συναυλία Φοίβου Δελληβοριά – Μουσική Παιδική Παράσταση στο «Μαγικό Εργοστάσιο»

Θεματικό Πάρκο Ξυστρή (πρωί)

 

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου – Συναυλία Χρήστου Τσατσαμπά – Ανδρέα Πολυζωγόπουλου

Θέατρο Απόλλων (Βράδυ)

 

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου – Banda Morena στο «Μαγικό Εργοστάσιο»

Θεματικό Πάρκο Ξυστρή (απόγευμα)

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα