• ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Η ΚΥΑ που περιγράφει πώς θα ξεκινήσουν προετοιμασία οι ερασιτεχνικές ομάδες

Η ΚΥΑ που περιγράφει πώς θα ξεκινήσουν προετοιμασία οι ερασιτεχνικές ομάδες

Η ΚΥΑ με βάση την οποία θα ξεκινήσουν προετοιμασία οι ερασιτεχνικές ομάδες, αλλά και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη διενέργεια των αγώνων, αλλά και την παρουσία των θεατών στις εξέδρες, δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων, η οποία σε πρώτη φάση, απαιτεί για κάθε σωματείο την υποβολή όλων των αθλητών του σε έλεγχο covid κατά την εκκίνηση των προπονήσεων. Εν συνεχεία, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία, θα διεξάγονται τα τεστ. Από αυτά, θα εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, ή όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Ακολουθούν οι διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19, όπως εκδόθηκαν από τη Γ.Γ.Α., την 23η Αυγούστου 2021, με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 21-08-2021, με τίτλο «‘Εκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 23-08-2021 μέχρι 30-08-2021» (ΦΕΚ 3899 Β΄).

Την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των προπονήσεων για την αγων.περ. 2021/2022 οι αθλητές και το τεχνικό προσωπικό ΟΛΩΝ των αθλημάτων, ΜΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ, θα πρέπει να υποβληθούν στον πρώτο προληπτικό έλεγχο για covid 19.

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι επιθυμούν να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ σε διαγνωστικό έλεγχο covid 19 και την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για διαγνωστικό έλεγχο, μπορούν να ενημερώνονται για τα σημεία ελέγχου, καθημερινά από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://eody.gov.gr/komy-testing-eody/

Σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Για τη χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για προπονήσεις και αγώνες σε ομαδικά αθλήματα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η διενέργεια εβδομαδιαίου self test ή rapid test, ανά ηλικιακή κατηγορία, που προσκομίζεται στην εγκατάσταση, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

2. Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε προπονήσεις και αγώνες, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
– παρουσία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. εντός των αποδυτηρίων

– χρήση του 50% της δυναμικότητας των ντουζ

– αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων Δημόσιας Υγείας

– Συστήνεται λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75 λεπτά και να υπάρχουν 15 λεπτά μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.

– Στην αγωνιστική περίοδο το εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου για covid 19 θα πρέπει να διενεργείται έως 48 ώρες πριν από ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ.

– Ο έλεγχος πριν από τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός (RT-PCER) ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen test, RAT). Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα.

Για αθλητές έως και 17 ετών, εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid) εντός 48 ωρών, παρέχεται και η δυνατότηα διεξαγωγής self test παρουσία του υπεύθυνου covid 19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα και κατόπιν υποβάλλεται η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνιστούν στη γραμματεία από τον υπεύθυνο covid 19 της ομάδας.

– Τα PCR ή rapid tests (PCR ή rapid) για αγώνες ισχύουν για έως και 48 ώρες, κατόπιν προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid 19 να επαναληφθεί. Τα self tests για αγώνες ισχύουν για έως 24 ώρες. Κατόπιν για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει ν διαδικασία ελέγχου covid 19 να επαναληφθεί. Θετικό αποτέλεσμα στο self test θα πρέπει να επιβεβαιώνεται από αντίστοιχο εργαστηριακό τεστ και έως ότου γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου ο αθλητής δεν συμμετέχει σε αγώνες ή προπονήσεις.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από τον υφιστάμενο προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid 19 (PCR, rapid, self test), για αγώνες ή προπονήσεις οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες ΜΕΤΑ τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Οι σύλλογοι των οποίων οι αθλητές υπόκεινται σε έλεγχο covid 19 συστήνεται να διατηρούν στο αρχείο τους τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για covid 19 που έχουν διενεργηθεί, για τουλάχιστον 4 μήνες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση κρούσματος τα σωματεία θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ενημερώνουν την αθλητική εγκατάσταση και τη Γ.Γ.Α. στη διεύθυνση: covid19@gga.gr.

3. Η μέγιστη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων:

Γήπεδα 11Χ11: 60 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

Γήπεδο 7Χ7: 36 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

Γήπεδο 5Χ5: 24 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

4. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες, σε ανοικτές εγκαταστάσεις, ΧΩΡΙΣ ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, με πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές. ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ και ως 5% ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΩΣ 17 ΕΤΩΝ.

Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών.
Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

5. Πρόγραμμα ελέγχου ποδοσφαιριστών/τριών για covid-19:

(το ποδόσφαιρο είναι μεσαίας επικινδυνότητας άθλημα)

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

– Αθλητές έως και 17 ετών: self test ανά εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.

– Αθλητές 18 ετών και άνω: rapid test ανά 1 εβδομάδα.

ΑΓΩΝΕΣ:

– Αθλητές ως και 17 ετών: PCR ή rapid test 48h ή self test παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας την ημέρα του αγώνα

– Αθλητές 18 ετών και άνω: PCR ή rapid test 48h

* ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

6. Τα σωματεία θα πρέπει:

α. να ορίζουν ένα υπεύθυνο covid-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην αντίστοιχη ομοσπονδία, με τα στοιχεία επικοινωνίας του.

β. να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.

γ. να προσκομίζουν μία φορά την εβδομάδα στην αθλητική εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ covid-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

δ. να αποστέλλουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ covid-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων με τη μορφή:

Ημερομηνία:

Όνομα σωματείου:

Υπεύθυνος covid:

΄Αθλημα:

Κατηγορίες:

Αριθμός rapid test/PCR τεστ εβδομάδας:

Αριθμός self tet (αθλητές έως 17 ετών):

Αριθμός κρουσμάτων εβδομάδας:

7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Επιτρέπεται η λειτουργία ακαδημιών για όλες τις ηλικίες παιδιών σε γκρουπ έως 10 παιδιών. Επιτρέπεται το ομαδικό παιχνίδι σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι οδηγίες λειτουργίας των ακαδημιών είναι αναρτημένες στη σελίδα: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

8. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ CAMP

Επιτρέπεται η λειτουργία καλοκαιρινών αθλητικών camp. Οι οδηγίες λειτουργίας των αθλητικών camp είναι αναρτημένες στη σελίδα: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Σας παρακαλούμε να μελετήσετε προσεκτικά τα παρακάτω και να ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ. Τονίζεται ότι από τον υφιστάμενο προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid-19 (PCR, rapid, selftest), για αγώνες ή προπονήσεις ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

«Επιστρέφω» μετά την διάλυση της Βουλής – Πιο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ από ποτέ ο Κώστας Τζαβάρας! (Συνέντευξη)

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, είχε ο δημοσιογράφος του «Ilia.news» Κώστας Κουτσουβέλης με τον πρώην Υπουργό και …

Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA,αποκαλυπτικός και καυστικός όπως πάντα! (ηχητικά)

  Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA, πιο αποκαλυπτικός από ποτέ άλλοτε!   Για όλους και για όλα μίλησε ο …

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Κώστας Τζαβάρας

Πληροφορίες του Ilia.news κάνουν λόγο, ότι σοβαρή Πρόταση στον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία κ. …

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος και του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom

Οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο κυβερνήτης του F4 Phantom που κατέπεσε προχθές στα ανοιχτά του Κατακόλου έσβησαν σήμερα, καθώς …

Ελεύθερη προσωρινά η νεαρή γυναίκα με τον παράνομο τζόγο!

Οι αρχές Ψάχνουν για τυχόν συνεργούς  και έχουν σταλεί συσκευές και κωδικοί στην αρμόδια υπηρεσία για περαιτέρω έλεγχο πραγματογνωμοσύνης από …

Ξέρουν στην Δυτική Ελλάδα τι ετοιμάζουν στους πρώην εργοταξιακούς χώρους στο Αντίρριο ;

Αγωνία για τα έργα στους πρώην εργοταξιακούς χώρους στο Αντίρριο! Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες του Αντιρρίου, της Ναυπακτίας, …

  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • Η ΚΥΑ που περιγράφει πώς θα ξεκινήσουν προετοιμασία οι ερασιτεχνικές ομάδες

Η ΚΥΑ που περιγράφει πώς θα ξεκινήσουν προετοιμασία οι ερασιτεχνικές ομάδες

Η ΚΥΑ με βάση την οποία θα ξεκινήσουν προετοιμασία οι ερασιτεχνικές ομάδες, αλλά και κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη διενέργεια των αγώνων, αλλά και την παρουσία των θεατών στις εξέδρες, δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων, η οποία σε πρώτη φάση, απαιτεί για κάθε σωματείο την υποβολή όλων των αθλητών του σε έλεγχο covid κατά την εκκίνηση των προπονήσεων. Εν συνεχεία, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία, θα διεξάγονται τα τεστ. Από αυτά, θα εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, ή όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Ακολουθούν οι διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19, όπως εκδόθηκαν από τη Γ.Γ.Α., την 23η Αυγούστου 2021, με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 21-08-2021, με τίτλο «‘Εκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid 19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 23-08-2021 μέχρι 30-08-2021» (ΦΕΚ 3899 Β΄).

Την πρώτη εβδομάδα επανέναρξης των προπονήσεων για την αγων.περ. 2021/2022 οι αθλητές και το τεχνικό προσωπικό ΟΛΩΝ των αθλημάτων, ΜΗ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΝΟΣΗΣΗΣ, θα πρέπει να υποβληθούν στον πρώτο προληπτικό έλεγχο για covid 19.

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι επιθυμούν να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ σε διαγνωστικό έλεγχο covid 19 και την έκδοση πιστοποιητικού αποτελέσματος για διαγνωστικό έλεγχο, μπορούν να ενημερώνονται για τα σημεία ελέγχου, καθημερινά από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://eody.gov.gr/komy-testing-eody/

Σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Για τη χρήση οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων (ανοικτών και κλειστών) για προπονήσεις και αγώνες σε ομαδικά αθλήματα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η διενέργεια εβδομαδιαίου self test ή rapid test, ανά ηλικιακή κατηγορία, που προσκομίζεται στην εγκατάσταση, με εξαίρεση όσους προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

2. Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, σε προπονήσεις και αγώνες, με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
– παρουσία ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. εντός των αποδυτηρίων

– χρήση του 50% της δυναμικότητας των ντουζ

– αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων Δημόσιας Υγείας

– Συστήνεται λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75 λεπτά και να υπάρχουν 15 λεπτά μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ.

– Στην αγωνιστική περίοδο το εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου για covid 19 θα πρέπει να διενεργείται έως 48 ώρες πριν από ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ.

– Ο έλεγχος πριν από τους αγώνες μπορεί να είναι μοριακός (RT-PCER) ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen test, RAT). Συστήνεται το άμεσο τεστ αντιγόνου να γίνεται την ημέρα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ωρο πριν τον αγώνα.

Για αθλητές έως και 17 ετών, εκτός από τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ (PCR και rapid) εντός 48 ωρών, παρέχεται και η δυνατότηα διεξαγωγής self test παρουσία του υπεύθυνου covid 19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα και κατόπιν υποβάλλεται η σχετική κατάσταση όσων έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και μπορούν να αγωνιστούν στη γραμματεία από τον υπεύθυνο covid 19 της ομάδας.

– Τα PCR ή rapid tests (PCR ή rapid) για αγώνες ισχύουν για έως και 48 ώρες, κατόπιν προκειμένου για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid 19 να επαναληφθεί. Τα self tests για αγώνες ισχύουν για έως 24 ώρες. Κατόπιν για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει ν διαδικασία ελέγχου covid 19 να επαναληφθεί. Θετικό αποτέλεσμα στο self test θα πρέπει να επιβεβαιώνεται από αντίστοιχο εργαστηριακό τεστ και έως ότου γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου ο αθλητής δεν συμμετέχει σε αγώνες ή προπονήσεις.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από τον υφιστάμενο προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid 19 (PCR, rapid, self test), για αγώνες ή προπονήσεις οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες ΜΕΤΑ τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Οι σύλλογοι των οποίων οι αθλητές υπόκεινται σε έλεγχο covid 19 συστήνεται να διατηρούν στο αρχείο τους τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για covid 19 που έχουν διενεργηθεί, για τουλάχιστον 4 μήνες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση κρούσματος τα σωματεία θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ενημερώνουν την αθλητική εγκατάσταση και τη Γ.Γ.Α. στη διεύθυνση: covid19@gga.gr.

3. Η μέγιστη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων:

Γήπεδα 11Χ11: 60 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

Γήπεδο 7Χ7: 36 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

Γήπεδο 5Χ5: 24 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

4. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες, σε ανοικτές εγκαταστάσεις, ΧΩΡΙΣ ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, με πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές. ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ και ως 5% ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΩΣ 17 ΕΤΩΝ.

Οι ανήλικοι άνω των 12 και έως 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών.
Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

5. Πρόγραμμα ελέγχου ποδοσφαιριστών/τριών για covid-19:

(το ποδόσφαιρο είναι μεσαίας επικινδυνότητας άθλημα)

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

– Αθλητές έως και 17 ετών: self test ανά εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.

– Αθλητές 18 ετών και άνω: rapid test ανά 1 εβδομάδα.

ΑΓΩΝΕΣ:

– Αθλητές ως και 17 ετών: PCR ή rapid test 48h ή self test παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας την ημέρα του αγώνα

– Αθλητές 18 ετών και άνω: PCR ή rapid test 48h

* ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.

6. Τα σωματεία θα πρέπει:

α. να ορίζουν ένα υπεύθυνο covid-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην αντίστοιχη ομοσπονδία, με τα στοιχεία επικοινωνίας του.

β. να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.

γ. να προσκομίζουν μία φορά την εβδομάδα στην αθλητική εγκατάσταση τα αποτελέσματα των τεστ covid-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.

δ. να αποστέλλουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ covid-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων με τη μορφή:

Ημερομηνία:

Όνομα σωματείου:

Υπεύθυνος covid:

΄Αθλημα:

Κατηγορίες:

Αριθμός rapid test/PCR τεστ εβδομάδας:

Αριθμός self tet (αθλητές έως 17 ετών):

Αριθμός κρουσμάτων εβδομάδας:

7. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Επιτρέπεται η λειτουργία ακαδημιών για όλες τις ηλικίες παιδιών σε γκρουπ έως 10 παιδιών. Επιτρέπεται το ομαδικό παιχνίδι σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι οδηγίες λειτουργίας των ακαδημιών είναι αναρτημένες στη σελίδα: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

8. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ CAMP

Επιτρέπεται η λειτουργία καλοκαιρινών αθλητικών camp. Οι οδηγίες λειτουργίας των αθλητικών camp είναι αναρτημένες στη σελίδα: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Σας παρακαλούμε να μελετήσετε προσεκτικά τα παρακάτω και να ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ. Τονίζεται ότι από τον υφιστάμενο προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid-19 (PCR, rapid, selftest), για αγώνες ή προπονήσεις ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

«Επιστρέφω» μετά την διάλυση της Βουλής – Πιο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ από ποτέ ο Κώστας Τζαβάρας! (Συνέντευξη)

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, είχε ο δημοσιογράφος του «Ilia.news» Κώστας Κουτσουβέλης με τον πρώην Υπουργό και …

Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA,αποκαλυπτικός και καυστικός όπως πάντα! (ηχητικά)

  Ο Κώστας Κουτσουβέλης στο RADIO ILIA, πιο αποκαλυπτικός από ποτέ άλλοτε!   Για όλους και για όλα μίλησε ο …

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Κώστας Τζαβάρας

Πληροφορίες του Ilia.news κάνουν λόγο, ότι σοβαρή Πρόταση στον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή Ηλείας με τη Νέα Δημοκρατία κ. …

Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος και του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom

Οι ελπίδες να βρεθεί ζωντανός ο κυβερνήτης του F4 Phantom που κατέπεσε προχθές στα ανοιχτά του Κατακόλου έσβησαν σήμερα, καθώς …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων