Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022
22.9 C
Pýrgos

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ήλιδας για το Τεχνικό Πρόγραμμα

spot_img

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας, στις 15-11-2019, κατατέθηκε για ψήφιση το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2020.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο είναι μακριά από τις ανάγκες των δημοτών, δε λύνει κανένα από τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο και τα χρήματα τα οποία διατίθενται είναι ψίχουλα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για νέα έργα έχει εγγραφεί το ποσό των 695.780 € και θα διατεθούν για οδοποιία (κάποια χαλίκια δηλαδή) επούλωση λάκκων και πυροπροστασία. Για την πυροπροστασία έχουν εγγραφεί 48.000  € !

Αν και βρισκόμαστε στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή και η οικονομία βρίσκεται σε ανάπτυξη ,όπως μας λέει η τωρινή κυβέρνηση και μας διατυμπάνιζε η προηγούμενη , φαίνεται καθαρά ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι άλλες.

Δεν είναι η βελτίωση της ζωής των εργαζομένων αλλά η ενίσχυση της καπιταλιστικής ανάπτυξης δηλαδή η αύξηση των κερδών των μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων.

Εδώ βρίσκονται και οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής που κινείται στην παραπάνω λογική . Στηρίζει αυτή τη πολιτική.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι άλλες δύο παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο και για αυτό ψήφισαν μαζί με την πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν οι μοναδικοί που καταψήφισαν το πρόγραμμα και ανέδειξαν μία άλλη αντίληψη , έξω από τη λογική κόστους-ώφελους, τόσο στο σκέλος που αφορά τη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση όσο και στο σκέλος που αφορά τις προτεραιότητες των έργων. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα για :

  • Έργα που θα προστατεύουν τους δημότες όπως αντιπλημμυρικά, προσεισμικού ελέγχου δημόσιων κτιρίων και ιδιαίτερα σχολείων, αντισεισμικής θωράκισης , αντιπυρικής προστασίας. Έργα πρώτης προτεραιότητας γιατί οτιδήποτε συμβεί με την εκδήλωση ενός φαινομένου δεν θα οφείλεται στα ΄΄ακραία καιρικά φαινόμενα ΄΄ ούτε στην ΄΄κακιά στιγμή΄΄ θα είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται.
  • Έργα για τη σχολική στέγη για να πάψουν να φοιτούν τα παιδιά σε ακατάλληλα κτίρια (7ο νηπιαγωγείο κλπ)
  • Έργα που θα εξασφαλίζουν ελεύθερους χώρους όπως είναι οι παιδικές χαρές.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του δήμου μας να αντιταχθούν στην πολιτική της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής , να οργανωθούν και να παλέψουν για να πληρώσει το κεφάλαιο. Για ζωή με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες μας. Για το σκοπό αυτό η Λαϊκή Συσπείρωση θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα