6.6 C
Pýrgos
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Η μέριμνα και η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι υπόθεση όλων μας

spot_img

«Η μέριμνα και η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι υπόθεση όλων μας»

Άρθρο της Ψυχολόγου και εκπροσώπου της Φιλοζωϊκής Ένωσης «Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας» Άρτεμις Δημητροπούλου

«Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα…με τις αναφερόμενες “επιθέσεις” ενός αδέσποτου, έχω να δηλώσω τα εξής:

Κατ αρχάς να προαναφέρω τα αυτονόητα και βασικά – ότι υπεύθυνος για τη σίτιση, στείρωση και περίθαλψη των Αδέσποτων είναι ο δήμος και μόνο !!!!

Κανένας φιλόζωος εθελοντής και κανένα φιλοζωικό σωματείο/ένωση δεν δικαιούται επιχορηγήσεις και έσοδα (όπως ο δήμος) προκειμένου να περιθάλψει όλα τα Αδέσποτα.

Ό,τι  κάνουμε το κάνουμε μόνοι μας, με δικά μας έξοδα, δικό μας αγώνα και δική μας πρωτοβουλία και σαφώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τις άστοχες δηλώσεις όπως “έλα μάζευτο”, “η φιλοζωική είναι υπεύθυνη για τα Αδέσποτα” και άλλες τέτοιες χαζές και αστήρικτες ατάκες .

Ενημερωθείτε πρώτα πολίτες Ήλιδας (και κάθε δήμου) για τις υποχρεώσεις του δήμου και  μιας φιλοζωικής και μετά εκφέρετε άποψη.

Επίσης με θλίβει το γεγονός ότι περιβάλλομαι από ανθρώπους με εγωιστική αντίληψη και με την άποψη ότι μόνο ο Άνθρωπος έχει δικαιώματα σ’ αυτό το πλανήτη… και πως ότι κάνει στα ζώα εκείνα δε θα πρέπει να αντιδρούν, ούτε να αμύνονται επιτιθέμενα (ενίοτε).

Οι εν λόγω λοιπόν επιθέσεις αδέσποτου… που δεν γνωρίζω αν έγιναν και κάτω από ποιες συνθήκες έγιναν… δεν αποτελούν απόδειξη ότι το εκάστοτε αδέσποτο είναι επιθετικό και επικίνδυνο !

Δύο μέρες τώρα αλλά και πολλές άλλες φορές, βλέπω ανθρώπους να ξεσηκώνονται εναντίον των Αδέσποτων και κατ’ επέκταση εναντίον των φιλόζωων εθελοντών.

Ο λόγος;;;

Για τις τόσες επιθέσεις και κακοποιήσεις ζώων που ακούω καθημερινά γιατί κανείς δε κάνει λόγο;;; Γιατί κανείς δεν ασχολείται και δεν αγχώνεται μ’ αυτά;;;

Για την έλλειψη πολιτισμού που μας περιβάλλει… και για την κατάντια της κοινωνίας μας;;;

Για τα τόσα θύματα που θάβουμε καθημερινά, είτε από δηλητηριάσεις, είτε από πυροβολισμό κάποιου ψυχοπαθή, είτε τα παθητικώς κακοποιημένα σκυλιά…γιατί δεν νοιάζεστε κύριοι συμπολίτες ;;;

Κάνετε θέμα μια “επίθεση” ενός αδέσποτου.. που κατά αρχάς από κάποιον άνθρωπο βρέθηκε αδέσποτο και κατά δεύτερον από λάθος εκπαίδευση ανθρώπου έγινε (αν έγινε) επιθετικό!!!

Αλλά τι ρωτάω… Σάμπως βλέπετε πέρα απ’ την εγωιστική οπτική σας γωνιά;;;

Δε μπορεί ένας σκύλος να αντιδρά…ο σκύλος (όπως και κάθε άλλο έμβιο ον) θα πρέπει να  υπομένει υπομονετικά την άθλια και βασανιστική συμπεριφορά του ανθρώπου;;;

Τότε θα μπορείτε να κυκλοφορείτε και να κοιμάστε ήσυχοι ε;;;;

Εν κατακλείδι, για να ζούμε ομαλά – με ειρήνη και αγάπη… πρέπει να μάθουμε επιτέλους να σεβόμαστε και τα υπόλοιπα έμβια όντα εκτός του ανθρώπου.

Και θα πρέπει να φροντίζουμε για την ευζωία και την ευημερία τους… γιατί τα ζώα μας κάνουν ανθρώπους!!!

Η μέριμνα και η προστασία των αδέσποτων ζώων είναι υπόθεση όλων μας. Είναι ευθύνη ατομική και συλλογική που στοιχειοθετεί την παιδεία και την κουλτούρα για κάθε κοινωνία. Έτσι λοιπόν, οφείλουμε να μην λησμονούμε πως η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα μάς χαρακτηρίζει ως ανθρώπινο γένος και αποτελεί συλλήβδην το δείκτη πολιτισμού της κοινωνίας μας. Με αυτό το σκεπτικό δημιουργούμε τις βάσεις για μία καλύτερη κοινωνία στο μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε τα σοφά και πάντα επίκαιρα λόγια του Μαχάτμα Γκάντι: “Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ”!

 

Υστερόγραφο :

Ο Κανέλος, κυνηγόσκυλο, βρέθηκε σκελετωμένο στην εθνική οδό… Σήμερα χειρουργηθηκε και αφαιρέθηκε από το πόδι του μια σφαίρα!!!

Κάποιος τον πυροβόλησε .

Αλλά για αυτά τα περιστατικά άθλιας κακοποίησης ανθρώπου προς σκύλο…ούτε λόγος;;;»

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα