ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η μίνι «παράδοση» που δημιουργεί ο Πανηλειακός, το νέο «ταξίδι» και τα «λόγια καρδιάς» του Λαγού για τη Δόξα


 

Ο Γιώργος Λαγός, δημιουργεί μια μίνι παράδοση, η οποία θέλει τη Δόξα να αποτελεί η Δόξα ένα «εργαστήρι» μελλοντικών προπονητών του Πανηλειακού. Θυμίζουμε, ότι αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση στα τρία τελευταία χρόνια, όπου ο Πανηλειακός παίρνει προπονητή της Δόξας, με την αρχή να έχει κάνει ο Σπύρος Αντωνόπουλος.

Ο Γιώργος Λαγός, αφήνει τη Δόξα, για να συνεχίσει στον Πανηλειακό. Μια Δόξα, η οποία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη περίοδο, την οποία όμως δεν απαρνήθηκε πρόπερσι μεσούσης της σεζόν, όταν και δέχθηκε πρόταση από τη Γ΄Εθνική και την Αχαϊκή. Είχε πει τότε ότι δεν του αρέσει να αφήνει πράγματα που έχει ξεκινήσει, στη μέση. Ο Γιώργος Λαγός, αποχώρησε από τη Δόξα σε ένα χρονικό σημείο όπου ο κύκλος του είχε ολοκληρωθεί, αφήνοντας την ομάδα δεύτερη στο τοπικό Πρωτάθλημα (εν δυνάμει στη Γ΄ Εθνική αν αποσυρθεί η Νίκη), προκειμένου να πάει σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, με μεγαλύτερο όνομα και ιστορία, όπως ο Πανηλειακός, να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια, ένα νέο σχέδιο, ένα νέο «ταξίδι».

Στη Δόξα, δεν μπορούν να έχουν κάποιο παράπονο από τον Γιώργο Λαγό, ωστόσο σε κάθε περίπτωση εύχονται η «παράδοση» που δημιουργείται να μην συνεχιστεί και ως προς το δεύτερο σκέλος της. Θυμίζουμε ότι προ τριετίας, όταν αποχώρησε ο Σπύρος Αντωνόπουλος, η Δόξα δεν δήλωσε συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική, αλλά στην αμέσως κατώτερη κατηγορία, την Α1 Dedalos.

Τα αξιοσημείωτα σχετικά με τον Γιώργο Λαγό, είναι δυο:

Ο Πανηλειακός, θα γίνει η τέταρτη ηλειακή ομάδα της οποίας θα διαβεί τα αποδυτήρια. Η πρώτη ήταν ο ΠΦΟ Πανόπουλου ως παίκτης, η δεύτερη η Δόξα, ως παίκτης αρχικά και ως προπονητής στη συνέχεια, Η τρίτη είναι ο ΑΠΟ Κουρτεσίου, ως προπονητής και η τέταρτη ο Πανηλειακός.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο είναι ότι η Γ΄ Εθνική δεν είναι παντελώς «αχαρτογράφητη» γι’ αυτόν. Ως προπονητής, συνέβαλλε στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της Δόξας στην κατηγορία, όταν μετά τις πρώτες 7-8 αγωνιστικές βρέθηκε στις πρώτες θέσεις (ακόμα και πρώτη), όντας στον πάγκο της και ως πρώτος προπονητής, αναπληρώνοντας την απουσία του Άγγελου Κωνσταντινόπουλου. Τότε παρουσίασε μια σφριγηλή νεανική ομάδα, η οποία κέρδισε μέσα κι έξω από την έδρα της, με νεαρούς παίκτες, όπως ο Τσάπαλος, ο Σούλης, ο Αγουρίδης, ο Μαυρόπουλος, ο Σωτηρόπουλος και άλλα σχεδόν αμούστακα παιδιά.

Ο λόγος για τον οποίο ο Πανηλειακός επέλεξε τον Γιώργο Λαγό, ήταν ακριβώς αυτό. Στο πρόσωπό του βλέπει τον άνθρωπο που μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα με έντονο το ντόπιο στοιχείο, νεανική, με τη φιλοδοξία σε πρώτη γραμμή.

 

Τα λόγια καρδιάς του Λαγού για τη Δόξα

Ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη Δόξα Νέας Μανολάδας και τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, έβγαλε ο Γιώργος Λαγός, ο οποίος με τον τρόπο αυτό θέλησε να αποχαιρετίσει την ομάδα:

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook:

«ΔΕΝ θα μπορούσα να ΜΗΝ ευχαριστήσω ΌΛΟΥΣ όσοι ακολούθησαν και με βοήθησαν σε αυτό το υπέροχο ταξίδι των τελευταίων 2 ετών στην αγαπημένη ΔΟΞΑ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ, μια ΟΜΑΔΑ την οποία προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε από το μηδέν πριν 2 χρόνια καθώς δήλωσε συμμετοχή τελευταία στιγμή στην Α’ Τοπική Κατηγορία μετά από μια σειρά επιτυχημένων χρόνων στην Δ’ κ Γ’ Εθνική. 
Μέσα από μεγάλες αντιξοότητες, προβλήματα τον 1ο χρόνο (2016-17) κ
αι χωρίς ουσιαστική προετοιμασία η ΟΜΑΔΑ κατάφερε και τερμάτισε 2η στην κανονική περίοδο πίσω από τον Πανηλειακό παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο!!!
Την 2η χρονιά (2017-18), η ΟΜΑΔΑ παρουσιάστηκε πιο οργανωμένη διοικητικά, χωρίς οικονομικά προβλήματα κ
ι ανασφάλειες, καθώς ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος τον οποίο και έχω στην καρδιά μου, η αντιπρόεδρος και φίλη Μαρίνα Πρίφτη η οποία έκανε ειλικρινά πάρα πολύ καλή διαχείριση, ο ταμίας και γραμματέας Αλέξανδρος Κανελλόπουλος, ο φροντιστής μας Ξενοφών Ανδρέου, ο γενικός αρχηγός Βασίλης Παρασκευόπουλος, η Αλέκα Βενετάκη και ο Θύμιος Αργυρόπουλος, ήταν ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ να κάνουν οτι μπορούν ώστε να μην μας λείψει τίποτα και τους ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!!!
Μέσα σε ένα κλίμα Οικογένειας με χαμηλούς τόνους, σκληρή δουλειά, η ΟΜΑΔΑ κατάφερε παρά τις προσθαφαιρέσεις παικτών ειδικά στον 2ο γυρο να κάνει ενα απίστευτο αήττητο σερί κατακτώντας τη 2η θέση στην κανονική περίοδο, αποκλείοντας την πολύ καλή ομάδα του Ξενοφών
τα Κρεστένων με 2 νίκες στα μπαράζ και περνώντας στον τελικό με αντίπαλο την ΟΜΑΔΑ της Νίκης Τραγανού την οποία κοίταξε στα μάτια παρά τις απουσίες και έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες!!! 
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του χωριού για την αγάπη του προς το πρόσωπό μου, όλους εκείνους που βοήθησαν οικονομικά την προσπάθεια που κάναμε κ ΕΥΧΟΜΑΙ μέσα από την καρδιά μου, η ΟΜΑΔΑ να βρει τον δρόμο της προς την ΔΟΞΑ ξανά!!
».