ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινάει και θα σταματήσει στην τελική νίκη


Η μεγάλη μάχη τώρα ξεκινάει και θα σταματήσει στην τελική νίκη

Πραγματοποιήθηκε στο συμβολαιογραφείο της Β. Λάγιου στην Αμαλιάδα, ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.  Η  τράπεζα Πειραιώς εκπλειστηρίασε,  σε εξευτελιστική τιμή,  κεντρικότατο κατάστημα στο εμπορικό κέντρο του Πύργου 100 τ.μ για 30.000,00 € και στη συνέχεια έγινε η ίδια υπερθεματιστής και σε δεύτερο χρόνο θα το μοσχοπουλήσει αντλώντας απ’ αυτό υπεραξία. Ξεκινά λοιπόν και στο νομό μας το παιχνίδι της αρπαγής της λαϊκή περιουσίας.

Καταγγέλλουμε την ανυπόληπτη αναξιόπιστη και εθνικά επιζήμια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετούν τέτοια συμφέροντα. Συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών τους,  πάει κι ένα βήμα πάρα πέρα προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη ασυδοσία στους τραπεζίτες, οι οποίοι με την τοκογλυφική τους τακτική προκάλεσαν χιονοστιβάδα κόκκινων δανείων, ξεσπιτώνοντας φτωχοποιημένους ανθρώπους. Μια κυβέρνηση που με πρόσχημα την Αριστερά εφαρμόζει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Ακόμα καταγγέλλουμε και την συμβολαιογράφο Λάγιου Βασιλική που διεκπεραίωσε την διαδικασία του πλειστηριασμού. Η εν λόγω κυρία είναι η μοναδική συμβολαιογράφος στο νομό που καταδέχτηκε να υπηρετήσει τα αρπακτικά των τραπεζών και της κυβέρνησης, ξεσπιτώνοντας φτωχούς βιοπαλαιστές. Άνθρωποι οι οποίοι μέσα από πολλές στερήσεις απόκτησαν ένα φτωχόσπιτο ή ένα μικρομάγαζο,  που λόγω της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής των μνημονίων δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, στις τράπεζες, την εφορία ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία. Η εν λόγω κυρία δεν σεβάστηκε ούτε καν το πλήθος των συμπολιτών της, που από τις 1.45 μμ ως τις 7μμ διαμαρτύρονταν γι αυτή της την ενέργεια. Ειρωνευόμενη, εκδικητική και ανερυθρίαστη εκτελούσε την εντολή της τράπεζας.

Χαιρετίζουμε το πλήθος των συμπολιτών που με την παρουσία τους έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα στις τράπεζες και όσους τις υπηρετούν ότι δεν θα είναι εύκολη υπόθεση η δήμευση της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.

Δηλώνουμε πως παρά τις απειλές τις διώξεις την τρομοκρατία εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας μέχρι την τελική νίκη του λαού μας.

Γι αυτό θα συμμετέχουμε, θα στηρίζουμε τους φτωχοποιημένους συμπολίτες μας και καλούμε σε συμπόρευση όλους τους ενεργούς συμπολίτες μας, όλες τις συλλογικότητες τα εργατικά κέντρα της αυτοδιοίκησης του Νομού. Καλούμε τους ιδιαίτερα τους πολίτες της Αμαλιάδας να συσπειρωθούν μαζί μας για την αποτροπή που των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έπονται από το εν λόγω συμβολαιογραφικό γραφείο.

Συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη δράση μας. Γι’ αυτό όποιος πολίτης θέλει να λαμβάνει ενημερώσεις για τη δράση μας μπορεί να μας αναζητήσει στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις  ilia.pleistiriasmoi.stop@gmail.com και …..

Στο χέρι μας είναι και να ακυρώνουμε και να αποτρέπουμε εκπλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ