ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

«Η ΜΟΜΑ μπορεί να δώσει λύσεις»


Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

«Η ΜΟΜΑ μπορεί να δώσει λύσεις»

  • Να σταλεί άμεσα αίτημα του δήμου Πύργου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για αποκατάσταση των ζημιών στη Δ.Ε Ωλένης

Επίσκεψη στο Γούμερο, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες και κατολισθήσεις, πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Θεόδωρο Κόρδα, τον Συντονιστή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τάκη Τσιλιμίγκρα και τον Πρόεδρο των Νέων Αγροτών Ελλάδας Θοδωρή Βασιλόπουλο. Αντικείμενο της πολύωρης συζήτησης που είχαν με εκπροσώπους της κοινότητας, του αγροτικού συλλόγου και απλών κατοίκων ήταν η αποκατάσταση των «ανοιχτών πληγών» που άφησε η κακοκαιρία. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι εκπρόσωποι του Γουμέρου, το σύνολο σχεδόν των αγροτικών δρόμων είναι αδιάβατοι με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να μεταβούν στα χωράφια τους σε μια περίοδο που πρέπει να θερίσουν τη βρώμη και το σανό, ενώ οι κτηνοτρόφοι διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα με τα πόδια για να μεταφέρουν το γάλα που έχουν αρμέξει. Παράλληλα εξέφρασαν την οργή και την αγανακτησή τους για την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής η οποία έχει αφήσει το χωρίο στην τύχη του. «Με μια τσάπα που εργάζεται δυο – τρεις ώρες την ημέρα είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» τόνισαν.

Από την πλευρά του ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. «Η τεχνική υπηρεσία παραμένει χωρίς αντιδήμαρχο εδώ και μήνες με συνέπεια να παρουσιάζει σημάδια διάλυσης. Θα έπρεπε ήδη να έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για μίσθωση μηχανημάτων που θα αποκαταστήσουν τις ζημιές, καθώς η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Παράλληλα οι κ. Αργυρόπουλος  ανακοίνωσε ότι στη  συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου (Τρίτη 15 Μαίου) η παράταξη του θα ζητήσει από το δήμαρχο να υποβάλλει αίτημα προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για έλευση μηχανημάτων της ΜΟΜΑ στη Δημοτική Ενότητα Ωλένης και στις άλλες κοινότητες. Για το θέμα αυτό έχει ενδιαφερθεί προσωπικά ο κ. Τσιλιμίγκρας ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με το γραφείο του κ. Καμμένου, του δήλωσαν ότι υπάρχει η βούληση να σταλούν μηχανήματα της ΜΟΜΑ, αρκεί να υπάρξει σχετικό αίτημα από το Δήμο. Ο κ. Τσιλιμίγκρας έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως το δήμαρχο  για την εξέλιξη αυτή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε ακόμη το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με τη δραματική πτώση στην τιμή του γάλακτος. Οι κτηνοτρόφοι του Γούμερου  τόνισαν ότι έχουν βρεθεί σε απόγνωση αφού δεν μπορούν πλέον να ισοσκελίσουν ούτε το κόστος παραγωγής και ζήτησαν τη στήριξη των τοπικών φορέων. Ο κ. Αργυρόπουλος απάντησε ότι θα επιδιώξει να υπάρξει ψήφισμα του Δ.Σ για το θέμα αυτό.