ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΥΡΓΟΥ

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δύο στόχους, να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ξεπεράσει τις παθογένειες της.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας έχει οικοδομήσει ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ που συμβαδίζει με την προσωπικότητα του.

Είναι ένας πολιτικός-τεχνοκράτης, που προσπαθεί να λύνει προβλήματα. Δεν είναι ο απλός διαχειριστής της καθημερινότητας.

Δεν έχει υποσχεθεί μέτρα που δεν είναι υλοποιήσιμα. Δεν θα γίνει πιστευτός, γιατί δεν είναι ψεύτης.

Αυτά είναι αντιληπτά και φέρνουν την Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα με διαφορά, την ώρα που οι δημαγωγοί του ΣΥΡΙΖΑ τάζουν λαγούς με πετραχήλια, με πολιτική που θυμίζει άλλες εποχές.

Σημαντικό ρόλο στην δημοσκοπική άνοδο έχει παίξει και η υλοποίηση των δεσμεύσεων του, σχετικά με τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας.

Και σε αυτές εντάσσονται οι επερχόμενες εκλογές ανάδειξης νέων οργάνων αφού τηρεί και σέβεται το καταστατικό του κόμματος το οποίο αναφέρει διετή θητεία για τα όργανα και δίνει την δυνατότητα στα μέλη να αποφασίζουν συχνά για το ποιος θα τα εκπροσωπεί.

Ωστόσο, πρέπει να αφήσουμε πίσω τις παθογένειες του χθες, τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη τοπικά ή κεντρικά πρέπει να λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, χωρίς ομάδες και ομαδάρχες.

Αυτές οι παθογένειες δεν ταιριάζουν με τα πρότυπα του Κυριάκου Μητσοτάκη και σίγουρα αυτό συμπεριλαμβάνεται στα υπέρ του.

Νίκος Σκορδαλής

Τομεάρχης Γραμματείας Οργανωτικού

Νέας Δημοκρατίας