ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΗΝΕΙΟΥ

«Η Νέα Εποχή θα βρει τον Δήμο Πηνειού αρωγό και στην κτηνοτροφία!»

  • 7
    Shares

Δίπλα στους κτηνοτρόφους της περιοχής ο υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού Πάνος Θεοδωρακόπουλος.

Αναγνωρίζεται καθημερινά το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα του Δήμου.

Επίσκεψη στον προβατοτρόφο Αγαμέμνονα Νικολόπουλο στο Λευκοχώρι.

Το έμπρακτο ενδιαφέρον του υποψήφιου Δήμαρχου Πηνειού Πάνου Θεοδωρακόπουλου για στήριξη στον πρωτογενή τομέα της περιοχής είναι δεδομένο και συνεχίζεται καθημερινά με επισκέψεις σε απλούς παραγωγούς, προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματά τους και να συνδιαμορφώσουν λύσεις και κατευθύνσεις.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Πηνειού – Νέα Εποχή» βρέθηκε στις εγκαταστάσεις την μονάδας προβατοτροφίας του κτηνοτρόφου Αγαμέμνονα Νικολόπουλου στο Λευκοχώρι, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του τα προβλήματα του κλάδου. Από την πλευρά του ο κ. Νικολόπουλος, όπως και πολλοί άλλοι παραγωγοί καθημερινά, αναγνώρισε την αποφασιστικότητα του κ. Θεοδωρακόπουλου για έναν νέο Δήμο Πηνειού που βρίσκεται στο πλευρό του πρωτογενή τομέα.

«Δεν περιμένουμε να δώσει τη λύση ο Δήμος, αλλά να αναδείξει το πρόβλημα»

Ο Αγαμέμνων Νικολόπουλος που ασχολείται με την προβατοτροφία τα τελευταία 10 χρόνια, επεσήμανε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με τις τιμές του γάλακτος: «Με αυτές τις τιμές δεν είμαστε βιώσιμοι, η τιμή του γάλακτος από τα 95 λεπτά έχει κατρακυλήσει στα 60-70 λεπτά. Προσωπικά επειδή έχω μεγάλη παραγωγή πληρώνομαι με 70 λεπτά, όσοι όμως έχουν μικρότερη παραγωγή πληρώνονται με 60, 63 και 65 λεπτά. Οι μεγάλες εταιρίες εισάγουν ποσότητες φθηνού γάλακτος από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σαρδηνία, με το ισοζύγιο να μην ελέγχεται από το Υπουργείο».

Ακολούθως ο παραγωγός από το Λευκοχώρι τόνισε πως: «Ο Δήμος οφείλει να είναι συμπαραστάτης και να αναδεικνύει τα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Επίσης, πρέπει να ρίξει βάρος στην αγροτική οδοποιία, καθώς έρχονται φορτηγά για να παραλάβουν το γάλα.  Ο Δήμος Πηνειού είναι αγροτικός και εκεί ο αυριανός Δήμαρχος πρέπει να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του κλάδου. Δεν περιμένουμε να δώσει τη λύση ο Δήμος, αλλά να αναδείξει το πρόβλημα. Ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος είναι άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον πρωτογενή τομέα και αφουγκράζεται τα προβλήματά μας, γι’ αυτό πιστεύω ότι θα βρίσκεται στο πλευρό μας».

«Θα στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους με όλες μας τις δυνάμεις»

Δηλώνοντας ξανά την πολιτική του δέσμευση για στήριξη στον πρωτογενή τομέα του Δήμου Πηνειού ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε: «Ο Δήμος οφείλει να στηρίξει τους παραγωγούς του και τα προϊόντα τους, προσθέτοντας υπεραξία στην παραγωγή τους. Η Ένωση Καλαβρύτων είναι ένα καλό πρότυπο καθώς έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων της περιοχής, αφού αυτοί πληρώνονται πολύ καλύτερα από τους περισσότερους και βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα. Έτσι κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους μας και να δώσουμε μία διαφορετική ώθηση στην παραγωγή τους. Τα κτηνοτροφικά προϊόντα του Δήμου Πηνειού είναι ξεχωριστά και μπορούν να κατακτήσουν την αγορά με την κατάλληλη υποστήριξη. Η παράταξή μας θα σταθεί στο πλευρό των κτηνοτρόφων με κάθε τρόπο, με ειδικό γραφείο υποστήριξης και ενημέρωσης των παραγωγών και ότι άλλο χρειαστεί. Βρισκόμαστε δίπλα τους! Η Νέα Εποχή θα βρει τον Δήμο Πηνειού αρωγό και στην κτηνοτροφία!».


  • 7
    Shares