Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
15.8 C
Pýrgos

Η νότια Ηλεία αρχίζει με αυτή την εξέλιξη να ξαναμπαίνει στο χάρτη την ανάπτυξης

spot_img

Η νότια Ηλεία αρχίζει με αυτή την εξέλιξη να ξαναμπαίνει στο χάρτη την ανάπτυξηςΟ Δήμος Ζαχάρως με μεγάλη χαρά ενημερώθηκε από τον Βουλευτή Ηλείας κο Μάκη  Μπαλαούρα για την έγκριση της ΜΠΕ από το ΠΕΣΠΑ ώστε ουσιαστικά να ξεκινήσει η πρώτη φάση με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ του ΕΣΠΑ, για έργα εξυγίανσης των ιαματικών υδάτων, αποκατάστασης και ανάδειξης των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών της λιμνοθάλασσας του  Καϊάφα (ύδρευση, ενέργεια, αποχέτευση και αντιπυρική προστασία).

Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο ώστε η περιοχή να αποκτήσει το αυτονόητο.

Ο Δήμος Ζαχάρως, έχει ως πάγιο αίτημά του την αξιοποίηση του Καϊάφα. Αποτελεί το πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας με οποιονδήποτε τρόπο.

Η νότια Ηλεία αρχίζει με αυτή την εξέλιξη να ξαναμπαίνει στο χάρτη την ανάπτυξης, και ειδικά ο Δήμος Ζαχάρως. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ενταθούν και οι προσπάθειες ώστε να ενωθεί και ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος με το Καλό Νερό και την Τσακώνα.

Επίσης η πρώτη αυτή φάση θα πρέπει να αρχίσει άμεσα ώστε να ακολουθήσουν και οι επόμενες, χωρίς τις στρεβλώσεις και καθυστερήσεις της γραφειοκρατίας.

Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε η περιοχή του Καϊάφα και του Δήμου Ζαχάρως να αναδειχθεί όπως αξίζει.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως

Νικόλαος Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα