ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Η ομάδα Erasmus+ του Σκουροχωρίου στον Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού

  • 11
    Shares

Το Δημοτικό Σχολείο Σκουροχωρίου διακρίνεται για την εξωστρέφειά του καθώς συντονίζει για λογαριασμό τεσσάρων χωρών (Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας) το πρόγραμμα Erasmus+ “School is the flame” και υλοποιεί και το πρόγραμμα “Cultural Festivals” με συμμετοχή της Σλοβενίας, Ουγγαρίας, Τουρκίας και το σχολείο “Νίκος Καζαντζάκης” της Μπραϊλα στη Ρουμανία.

Η ομάδα Erasmus+ του σχολείου συνοδευόμενη από 10 μαθητές και 7 εκπαιδευτικούς από τις φιλοξενούμενες χώρες επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ.Νίκο Κοροβέσση ο οποίος τους υποδέχτηκε εγκάρδια και τόνισε τη σημασία τέτοιων εκπαιδευτικών δράσεων για την προώθηση της Ειρήνης και της συνεργασίας των λαών αλλά και τη σημασία τους για την ανάπτυξη των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο κ.Κοροβέσσης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους εκπαιδευτικούς και μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων αλλά και του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου και προσωπικά στον Διευθυντή του Σχολείου κ.Αθανάσιο Κατσίμπελη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον Αντιπεριφερειάρχη για τα ωφέλη του πρoγράμματος Erasmus+ και να συνομιλήσουν μαζί τους για την εμπειρία τους καθώς χθες επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Σήμερα οι μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το ιερό μετόχι του Αγίου Διονυσίου Πύργου και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου.


  • 11
    Shares