Η ΠΑΚ Ηλείας δίπλα στους πρόσφυγες (φώτο)

Η εκπρόσωπος της ΠΑΚ Ηλείας Αννα Κορτεση βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Κυλλήνης θέλοντας να δώσει μια νότα αισιοδοξίας και ανθρωπιάς σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας αλλά κυρίως στους μικρούς ήρωες που παλεύουν για να χτίσουν ένα δικό τους αύριο μακριά απο τον “ήχο” του και την “μυρωδιά” του πολέμου.

Είκοσι τέσσερα παιδικά μάτια, ανάμεσα στους ενήλικες περίμεναν με ανυπομονησία την Αννα Κορτέση που έφτασε κρατώντας σακούλες με δώρα, γλυκά, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΚ Ηλείας δήλωσε:

Η Πολιτιστική και Αθλητική κίνηση Ν.Ηλειας θα βρίσκεται πάντα κοντά στους συνανθρώπους μας.

Δεν μπορούσαμε να κλείσουμε τα δικά μας μάτια όταν μας κοιτάζουνε των μικρών παιδιών με αγωνία για το δικό τους αύριο.

Με αυτήν την μικρή κίνηση θέλουμε να τονίσουμε την σημασία της προσφοράς, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και κυρίως της συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει με στόχο το κοινό καλό.

Η Αννα Κορτέση δήλωσε:

Πριν δύο χρόνια βρέθηκα εθελόντρια στην Μυτιλήνη όπου βγάζαμε από την θάλασσα πνιγμένα παιδιά, επί ένα χρόνο έπειτα στο λιμάνι του Πειραιά ντύναμε και φροντίζαμε ανθρώπους που ερχόταν μισό γυμνοί μέσα στο καταχείμωνο αφού η μεγάλη ροή στα νησιά δεν κάλυπτε τις ανάγκες για όλους, το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ήταν να βρεθώ σήμερα εδώ και να προσφέρω όπως μπορώ.

Πολλοί κρίνουμε άσχημα αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν κατά χιλιάδες για να σωθούν. Δεν είμαστε όμως εμείς υπεύθυνοι για αυτό αλλά θα είμαστε υπαίτιοι αν κλείσουμε τα αυτιά και τα μάτια μας.

Ας αναλογιστούμε πως θα ήταν αν είμασταν στην θέση τους και τι συμπεριφορά θα θέλαμε να λάβουμε.

Και να μην ξεχνάμε ποτέ μπροστά στην σκέψη της προσφοράς ότι όλοι είμαστε φτιαγμένοι απο το ίδιο υλικό, “χώμα και νερό”.

Η ανθρώπινη ύπαρξη θα γίνει καλύτερη μόνο όταν πάψουμε να μιλάμε για ατομισμό και καταλάβουμε τα οφέλη της ομαδικότητας μέσα από μια υγιή συνεργασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.