ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η περιδίνηση της Ηλείας και πως οδηγείται σε «Βατερλώ»


Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

 

Η περιδίνηση της Ηλείας και πως οδηγείται σε «Βατερλώ»

 

«Αλλάζουμε και κερδίζουμεμ όνο αν αλλάξουμεσ τρατηγική και νοοτροπία.

Δεν υπάρχει άλλος  δρόμος»

 

Πράγματι «η Ηλεία μπορεί να κερδίσει τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που της ανήκουν…».

Και πράγματι, όλη η Ηλεία αλλά και πολίτες εκτός του Νομού μας, παρακολουθούν τις τελευταίες δεκαετίες, όλες αυτές τις εξελίξεις όχι για έναν τόπο με δυνατότητες αλλά για τη στασιμότητα του, πολλές φορές την ανυπαρξία του, αλλά και για τον εμπαιγμό που υφίσταται!

 

Αυτό τονίζει με χαρακτηριστικό τρόπο ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, με αφορμή σχετικό άρθρο που είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά και τα όσα συμβαίνουν και μας στενοχωρούν για τις Σχολές μας. 

 

Ο κ. Κωνσταντόπουλος πρoσθέτει ακόμη ότι η Ηλεία δεν βρίσκεται απλά σε δίνη επικείμενων γεγονότων, αλλά σε …περιδίνηση από την οποία δεν μπορεί με τίποτα να ξεφύγει. Συνεχίζει δε στη δήλωσή του, επισημαίνοντας τα εξής:

 

«Τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, με προσωπικές παρεμβάσεις, τόνισα κατ’ επανάληψη και “καυτηρίασα” ατομικές πολιτικές τακτικές τόσο σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης (Δημάρχων) όσο και βουλευτών του Νομού μας, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων.

Οι επιλογές με τις … “προσωπικές πολιτικές διαδρομές” που ασκούν ακόμη και σήμερα ορισμένοι θεσμικοί παράγοντες του τόπου μας, με έντονα παρασκήνια και εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και συμφερόντων οδήγησαν τελικά στο “Βατερλώ” της αναπτυξιακής προοπτικής της Ηλείας.

 

Οι πολίτες παρακολουθούν αμήχανοι και αποσβολωμένοι, και δεν γνωρίζον ποιον να πιστέψουν και ποιον όχι, επωμίζονται όμως κάθε φορά τις συνέπειες οι ίδιοι από αυτές τις …ευτράπελες πολιτικές!

 

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ;

 

Tην τελευταία 20ετία, έχουν διατεθεί εκατομμύρια ευρώ, αλλά δυστυχώς έως και σήμερα, τίποτα δεν έχει παραδοθεί, τίποτα δεν λειτουργεί για να εξυπηρετεί τον τόπο και τους πολίτες.

 

Το διυλιστήριο στο φράγμα του Πηνειού, έργο δεκάδων εκατομμυρίων με προβλήματα, η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με κόστος – και αυτή – εκατομμυρίων συνεχώς…. εγκαινιάζεται αλλά 15 χρόνια μετά ακόμη δεν έχει λειτουργήσει! 

 

Επίσης το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων, και αυτό κόστους δεκάδων εκατομμυρίων, ακόμη να λύσει οριστικά το πρόβλημα, ενώ τα πανεπιστημιακά τμήματα και οι εγκαταστάσεις τους, παραμένουν διαχρονικά ζητήματα, ώστε να αμφισβητείται η ύπαρξή τους.

 

Επιπροσθέτως για το βιοκλιματικό πάρκο Αμαλιάδας, με την ίδια μεγάλη δαπάνη εκατομμυρίων ευρώ κανείς ακόμη δεν γνωρίζει αν πραγματικά αυτό είναι βιοκλιματικό πάρκο! Και σταματώ εδώ χωρίς καν να αναφέρω τι γίνεται με τον οδικό άξονα Πατρών – Πύργου…

 

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

 

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι δεν πρόκειται να πάμε μπροστά, αν συνεχίσουμε να έχουμε την αντίληψη:  «… αφου δεν έχω εγώ γάιδαρος ας ψοφήσει και του γείτονα…».

Η Ηλεία βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Και οι πολίτες έχουν αναμφίβολα δύο δρόμους: Eίτε θα επιβάλλουν με τη δική τους ενεργό συμμετοχή την επανεκκίνηση του τόπου με ριζικές αλλαγές, είτε θα υπομείνουν τα δυσμενή αποτελέσματα ιδιοτελών πρακτικών, που θα είναι οδυνηρά για το μέλλον μας.

 

Πιστεύω ωστόσο ότι υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ, για να δούμε φως στην άκρη του τούνελ, γι’ αυτό και παραμένω αισιόδοξος. Τούτο πηγάζει από την εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπατριωτών μας που τώρα πλέον γνωρίζουν, και βλέπουν … Είναι ο λόγος  άλλωστε που με ζήλο, πείσμα και αγάπη για τον τόπο επιμένω, δίνω παρών, ενημερώνομαι, παρεμβαίνω και προσπαθώ για την Ηλεία μας και τον Δήμο Ήλιδας. Με αυτό ακριβώς έχει να κάνει και η υποψηφιότητά μου.

 

ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΙΑΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

 

Εδώ και χρόνια υποστηρίζω τη συγκρότηση ενιαίου μετώπου: Περιφέρειας, Δημάρχων, Βουλευτών, Πολιτευτών και φορέων του Νομού μας. Το έχω πολλές φορές ζητήσει με δημόσιες τοποθετήσεις μου ώστε να δείξουμε σε κρίσιμες αποφάσεις και διεκδικήσεις, ενότητα, ομοψυχία και συγκεκριμένη στρατηγική…

Και με ευχαριστεί ιδιαίτερα που έστω και σήμερα («κάλλιο αργά, παρά ποτέ») υπήρξε η συγκρότηση αυτού του ενιαίου μετώπου.

Και ελπίζω το μέτωπο να είναι αρραγές και να μην δούμε στην πορεία κάποιους που θα «κλωτσήσουν» την καρδάρα… 

 

Ας γίνει λοιπόν η αρχή!!