ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Πρόεδρος του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ Κέντρου «Αστυνόμος» στις εκδηλώσεις του χώρου (ηχητικά)


Όλα άρχισαν στις 8/2/2019 όταν ο Ιππικός Όμιλος Πέλοπας κατέθεσε αίτηση στο εργατικό κέντρο Αμαλιάδας, να του παραχωρηθεί η αίθουσα για γενική συνέλευση του συλλόγου.

Αρχικά φάνηκε μία αιτιολογία τυπική.

Μετά όμως η κυρία του Κέντρου κατάλαβε ότι δεν θέλουν να κάνουν γενική συνέλευση αλλά μία Συγκέντρωση -Κάλεσμα-Ομιλία-Συζήτηση με το εθνικό θέμα, Στρατηγικές Επιβίωσης του Ελληνισμού με δύο πολύ σημαντικούς ομιλητές.

Το Δ.Σ.  του εργατικού κέντρου Αμαλιάδας με Πρόεδρο την κυρία Αναστασία Παναγιωτάρα απέρριψε την αίτηση αυτή, γιατί ανέφερε ότι άλλος ζήτησε την αίθουσα και άλλος  βλέπει να θέλει να την Χρησιμοποιήσει.

Από ότι φαίνεται την αίθουσα της ζήτησε ο Ιππικός Όμιλος Πέλοπας γιατί έχει την νόμιμη Παρουσία σαν όμιλος, σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών που δεν ήταν ακόμα τουλάχιστον στα έγγραφα νομικά έτοιμη.

Από την στιγμή που την ζητά νόμιμα κάποιος, ειναι υπόλογος για όλα και το το εργατικό κέντρο «καλυμμένο» σε όλα.

Η κ.Αναστασία όμως, εκτός από άδειες του χώρου δίνει και το πράσινο φως, τι θα την κάνουν και τι θα συζητηθεί !

Σε τηλεφωνική της εμφάνιση στο ραδιόφωνο IONION fm της «ξέφυγε» και είπε ότι την πείραξε η εθνική σημαία της αφίσας και ότι είναι η εκδήλωση Φασιστικού χαρακτήρα.

Η κ. Παναγιωτάρα χαρακτήρισε συλλήβδην οργανωτές και ομιλητές ως εθνικιστές και στην ερώτηση του δημοσιογράφου όσον αφορά στην διαφορά στις έννοιες μεταξύ εθνικού και εθνικιστικού, είπε ότι οι εθνικιστές έχουν προεκτάσεις φασισμού.

Στο τέλος χαρακτήρισε συστηματικό προβοκάτορα τον δημοσιογράφο και του έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα.

Στο παρακάτω ηχητικό ακούστε την κυρία Παναγιωτάρα ,στο διάλογο με τον δημοσιογράφο του IONION FM .

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ κ.Ανδρέας Κλαυδιανός

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ κ.Αναστασία Παναγιωτάρα

Η εκδήλωση όπως αναφέρουν οι φίλοι του Ιππικού ομίλου και της Κίνησης Πολιτών θα γίνει κανονικά στις 24 του Φεβρουαρίου εκεί, χωρίς να έχουν πάρει την άδεια.

Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα μπάχαλο γιατί η κυρία Παναγιωτάρα λέει ότι θα είναι εκεί να τους διώξει και αυτοί λένε θα είναι εκεί για να μπούνε μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει στείλει δελτίο τύπου το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας ,που έχει αποκλείσει το Ilia.news για δικούς της λόγους.

Ίσως μας «χρεώνει» και μας ότι είμαστε λάτρεις της Ελληνικής Σημαίας.


 

Απάντηση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας «Κίνηση Πολιτών Ηλείας»

Η «Κίνηση Πολιτών Ηλείας», υπό την έννοια του κινηματικού της χαρακτήρα, περιλαμβάνει στους κόλπους της εκτός από άτομα, ομάδες ατόμων με συγκλίνουσες απόψεις, αλλά και οργανωμένες συλλογικότητες που διέπονται από  καταστατικούς κανόνες λειτουργίας. Ως εκ τούτου, την αίτηση προς το Δ.Σ. του Ε.Κ. Αμαλιάδας, για την παραχώρηση της αίθουσας για την εκδήλωσή μας, στις 24-2-19, με θέμα: «Στρατηγικές Επιβίωσης του Ελληνισμού», και ομιλητές τον Ν. Ιγγλέση και Κωνσταντίνο Γρίβα, θα μπορούσαν να την υποβάλουν είτε κάποια μεμονωμένα «μέλη μας»,  είτε κάποιοι Σύλλογοι, είτε «μέλη» και Σύλλογοι μαζί. Με ομοφωνία των παρόντων αποφασίσαμε, για πρακτικούς λόγους, να αναθέσουμε στον «Ιππικό Όμιλο Πέλοπας» την υποβολή της αίτησης. Επιπλέον θεωρήσαμε σκόπιμο, την επιστασία και ευθύνη της αίθουσας να την έχει συλλογικότητα με νομική υπόσταση για ευνόητους τυπικούς λόγους, οι οποίοι καλύπτουν και τους κανόνες λειτουργίας του Ε.Κ. Αυτά ως προς το τυπικό σκέλος.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι τυπικό. Διαφορετικά η Πρόεδρος κ. Αναστασία Παναγιωτάρα θα δεχόταν να συζητηθεί εγκαίρως αίτηση της «Κίνησης», να μη προβάλει λόγους αδυναμίας σύγκλισης του ΔΣ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ενώ για την άρνηση παραχώρησης, το ΔΣ συνεδρίασε σε ελάχιστες ώρες. Και οι λόγοι είναι οι εξής:

-Πρώτα και κύρια η ελληνική σημαία της αφίσας μας. Αυτό ήταν το πρώτο που είπε αγανακτισμένη στην συνέντευξή της στο ΙΟΝΙΟΝ FM στις 15/2. «Ενημερώνομαι τηλεφωνικά ότι έχει κυκλοφορήσει μια αφίσα με την ελληνική σημαία πάνω», είναι τα λόγια της. Καβαλάρηδες περίμενε, σημαία της βγήκε. Καβαλάει αμέσως το ΔΣ και μας βγάζει κόκκινο πάραυτα. Ο σοροδιεθνισμός της δεν επιτρέπει σημαίες και δη ελληνικές.

-Κατά δεύτερον, με ύφος ηχηρόν, το ΔΣ αποφαίνεται ότι το θέμα μας είναι «Βαρύγδουπον». Εδώ πραγματικά μας άφησαν «μαλάκες». Ψυχραιμία παιδιά!!!…. τόσες λέξεις έχετε στη πολεμική φαρέτρα σας εναντίον μας …. «εθνίκια», «φασίστες», «ρατσιστές», «μπατριώτες»….. «βαρύγδουπους» βρήκατε να μας πείτε; Δεν είναι και εύηχο τρομάρα σας! Θύματα και ψώνια της παγκοσμιοποίησης όμως, απαξιώνετε την συζήτηση εθνικών θεμάτων. Ή μήπως είναι η εθνική σας αμορφωσιά και σας φαντάζουν βαρύγδουπα τα ζητήματα του έθνους των ελλήνων;

-«Εκδηλώσεις εθνικιστικού περιεχομένου δεν έχουν χώρο μέσα στο ΕΚ», δηλώνει η προεδρίνα. Και όταν ο δημοσιογράφος της ζητάει να αιτιολογήσει τον «εθνικιστικό», κατά την κρίση της, χαρακτήρα της εκδήλωσης και επιμένει να διευκρινίσει  τη διαφορά εθνικού και εθνικιστικού, τότε, με υστερικές κραυγές τον αποκαλεί «συστηματικό προβοκάτορα» και κλείνει με βαρύ γδούπο το τηλέφωνο. Γιατί το ΕΚ παραχωρεί την αίθουσά του μόνο όταν η θεματολογία (και τα κείμενα ισως;) «συνάδουν με το ύφος του και τη λογική του». Αυτό μας λένε στο δικό τους δελτίο τύπου. Γιατί δεν μας λένε καθαρά, ότι το θεωρούν ιδιοκτησία τους;

Ως «Κίνηση Πολιτών Ηλείας» το συμπέρασμα μας είναι το εξής: Το ΕΚ Αμαλιάδας, όπως αυτό εκφράζεται δια της Προέδρου του, σε πλήρη σύγχυση, θεωρεί εθνικιστές τους έλληνες που υπερασπίζονται το έθνος και τα εθνικά τους σύμβολα. Το γεγονός αυτό, αντικειμενικά υπηρετεί τους εθνικισμούς άλλων εθνών που επιβουλεύονται το πολιτισμικό και υλικό πλούτο μας, όπως και ελληνικά εδάφη.

  Κίνηση Πολιτών Ηλείας 

Παρακάτω μια ανάρτηση  στο facebook  για το Θέμα: