Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
18 C
Pýrgos

«Η πόρτα του Αίαντα είναι κλειστή», αλλά τα “παράθυρα” ορθάνοιχτα!

spot_img

«Η πόρτα του Αίαντα είναι κλειστή», έλεγε πριν από μερικές ο Λάμπης Κάρδαρης, με την έννοια ότι δεν φεύγει κανένας παίκτης. Με τη μόνη διαφορά ότι…”τα παράθυρα είναι ορθάνοιχτα”, λέμε εμείς.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Ο Αίας, μέσα σε λίγους μήνες, τείνει να μετατραπεί σε «κέντρο διερχομένων», με τον Αλέξη Γαβριλόπουλο να μην προλαβαίνει να μετράει απώλειες. Να πηγαίνει να αγωνιστεί σε κρίσιμα για την ομάδα του παιχνίδια και να ενημερώνεται παραμονές αυτών, ότι δεν θα έχει έναν παίκτη στη διάθεσή του. Το παράδειγμα ο Ανδρέας Ρούνης, ο οποίος την Κυριακή ανακοίνωσε την απόφασή του ότι φεύγει και την Τετάρτη ο Αίας έμεινε «ξεκρέμαστος». Αποκορύφωμα όλων αυτών, αντί να περάσει από το Δ.Σ., να απολογηθεί για τη στάση του αυτή και ακολούθως να αποφασιστεί το μέλλον του, μαθαίνουμε ότι τελικά, άρον-άρον και χωρίς να συγκληθεί καλά-καλά το Δ.Σ., πήρε την ελευθέρας του, επειδή έφερε στη διοίκηση ένα… μισθό πίσω. Η είδηση αυτή, «ενόχλησε» μάλιστα κάποια μέλη της διοίκησης, τα οποία ενημερώνονται από τον Τύπο για τις εξελίξεις στην ομάδα τους, χωρίς να γνωρίζουν εν τέλει με ποιους παίκτες θα πάνε να παίξουν την Κυριακή στο κρίσιμο παιχνίδι στα Βραχνέικα. Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο καλώς ή κακώς και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο Αίας παίζει ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν για την παραμονή του.

 

Δεν μίλησε ο Γαβριλόπουλος, γράφουμε όμως εμείς!! 

«Η πόρτα του Αίαντα είναι κλειστή», αλλά τα "παράθυρα" ορθάνοιχτα!

Ο Αλέξης Γαβριλόπουλος, δεν προσήλθε χθες να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Δεν θέλησε να μιλήσει. Όσοι γνωρίζουν τον Γαβριλόπουλο, γνωρίζουν ότι αυτό το κάνει όταν θέλει να αποφύγει να πει αλήθειες, επειδή κρίνει ότι δεν πρέπει. Ορισμένες αλήθειες όμως, τις γράφουμε εμείς σήμερα εδώ. Και είναι αλήθειες οι οποίες ίσως είναι σκληρές, αλλά είναι και απαραίτητες. Διότι δεν είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής, τον οποίο ο προπονητής του, κρίνει ότι σε κάποιο παιχνίδι, ή σε κάποια παιχίδια, πρέπει να τον αφήσει στον πάγκο, να έρχεται και να ζητάει να φύγει. Μια ομάδα, συνάπτει συμφωνία με έναν ποδοσφαιριστή και τον πληρώνει, για να είναι συνεπής στις προπονήσεις. Το αν θα αγωνίζεται, το αποφασίζει ο προπονητής. Καμία ομάδα δεν υπογράφει συμβόλαιο με κανέναν ποδοσφαιριστή ότι θα πάρει φανέλα βασικού. Διότι αν το κάνει αυτό, απλά παύει να είναι ομάδα. Όπως και ο προπονητής της ομάδας, παύει να μπορεί να φέρει εις πέρας το έργο του. Περιμένει απλά να μάθει ποιος παίκτης μένει και ποιος φεύγει, για να καταρτίσει την ενδεκάδα. Παύει να είναι προπονητής και μετατρέπεται σε απλό διεκπεραιωτή.

Ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπου η ομάδα δίνει κρίσιμα παιχνίδια για την παραμονή της, την ώρα της «μάχης», δεν είναι δυνατόν να λείπουν με τόση ευκολία παίκτες. Είτε από τα παιχνίδια, είτε από τις προπονήσεις. Είτε επειδή κάποιος πηγαίνει φαντάρος, είτε επειδή κάποιος παίρνει άδεια να πάει στο εξωτερικό και δεν γυρίζει πίσω γιατί μπαίνει σε δεκαπενθήμερη καραντίνα λόγω covid, είτε επειδή κάποιος άλλος επικαλείται τραυματισμό ή είναι παραπονεμένος ότι δεν παίζει.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα