16.2 C
Pýrgos
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

«Η σταγόνα από το αίμα σου, μία νότα ζωής» – Συνέντευξη για την εκδήλωση στον πολυχώρο πολιτισμού

spot_img

«Η σταγόνα από το αίμα σου, μία νότα ζωής» είναι ο τίτλος της ειδικής εκδήλωσης για την εθελοντική αιμοδοσία, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα,  στον πολυχώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου Ήλιδας.

Για την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση, που διοργανώνουν από κοινού το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και ο δήμος Ήλιδας και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, δόθηκε  συνέντευξη στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο.

Μιλώντας αρχικά ο πρόεδρος του Ιατρικούς Συλλόγου  κ. Κώστας Τσαούσης υπογράμμισε πως «το να δίνουμε αίμα είναι ανθρωπισμός και αλληλεγγύη και πάνω απ’ όλα προσφορά ζωής και πολιτισμού. Επίσης θα σας πως ότι  σύμφωνα με τελευταία έρευνα οι εθελοντές αιμοδότες, έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους ανθρώπους που δε δίνουν αίμα».

Εξάλλου  ο συντονιστής έργου των αντιδημάρχων στο δήμο Ήλιδας κ. Σπ. Τζουλέκης τόνισε  πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα της αιμοδοσίας, που όπως είπε συνδέεται απευθείας με τη ζωή, επισημαίνοντας ωστόσο πως  «δυστυχώς όμως οι Έλληνες δεν είναι ευαισθητοποιημένοι σε αυτό το θέμα, από άγνοια και φοβία οι περισσότεροι δεν δίνουν αίμα. Θα πρέπει ν’ αλλάξουν άποψη γιατί όλοι έχουν βρεθεί σε τέτοια ανάγκη και να διαδώσουν και στα παιδιά τους ότι η αιμοδοσία είναι μια καλή πράξη υγείας για τους περισσότερους. Είναι πολύ σημαντικό όλοι να σπεύσουν να δώσουν αίμα, διότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα απολύτως. Είναι προσφορά ζωής».

Από την πλευρά της η επιστημονικά υπεύθυνη της υπηρεσίας Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιαννούλα Σταυροπούλου ανέφερε τα εξής:

«Το τμήμα Αιμοδοσίας Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας διοργανώνει την εκδήλωση «η σταγόνα από το αίμα σου, μία νότα ζωής». Το πρόγραμμα αυτής της εκδήλωσης περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, βιωματικές εμπειρίες εθελοντών και πασχόντων από μεσογειακή αναιμία, καθώς επίσης και μουσικοκινητικά δρώμενα με πρωταγωνιστές τα παιδιά, που θα φωτίσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο την εθελοντική αξία προσφοράς αίματος. Σα καλούμε να είστε εκεί σε αυτή την εκδήλωση με σκοπό να τιμήσουμε τον εθελοντή αιμοδότη, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τα νέα παιδιά στον εθελοντισμό και ειδικά στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Ακόμα η πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών  και Δωρητών Κυττάρων του Αίματος «Δίνω Ζωή» και νοσηλεύτρια τμήματος Αιμοδοσίας Νοσοκομείο Αμαλιάδας κ. Αθηνά Μαρκοπούλου, υπογράμμισε ότι τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης είναι ο εθελοντής αιμοδότης.

Επίσης εξήγησε ότι «η εθελοντική αιμοδοσία μας αφοράει όλους και σε αυτή τη δράση γινόμαστε όλοι μια γροθιά για να τιμήσουμε τον εθελοντή αιμοδότη, να ενημερώσουμε και ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες, προκειμένου να επιτευχθεί επάρκεια εθελοντικά προσφερόμενου αίματος».

Τέλος η αρμόδια για διοργάνωση εκδηλώσεων στο δήμο Ήλιδας κ. Ξένια Σαφαρή, απεύθυνε κάλεσμα  σε μικρούς και μεγάλους να παραβρεθούν στην εκδήλωση , διότι όπως δήλωσε  η προσπάθεια έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιηθούν τα μικρά παιδιά.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο δήμος απευθύνθηκε  στα σχολεία, όπου ζητήθηκε από τους μικρούς μαθητές να ζωγραφίσουν αυτό που αισθάνονται για την εθελοντική αιμοδοσία και να γίνει μία έκθεση που θα είναι στην είσοδο του φουαγιέ, με τα  έργα των παιδιών.

Συγχρόνως  το Μουσικό Σχολείο του Βαρθολομιού θα παρουσιάσει  τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά, όπως επίσης και χορευτικά δρώμενα από σχολές της περιοχής, με σκοπό να  ευαισθητοποιηθούν  όλοι για ένα θέμα που έχει να κάνει με τον καθένα ξεχωριστά.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα