Η στρατηγική, οι δράσεις και το έργο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας  παρουσιάστηκαν

spot_img

Προτεινόμενα

Η στρατηγική, οι δράσεις και το έργο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας  παρουσιάστηκαν, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου , σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την δημοτική αρχή, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τα μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Πύργου με θέμα την  «’Εμφυλη Βία».

Ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος   κ  Πέτρος  Γιαννακόπουλος κατά τον χαιρετισμό του   αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος  τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο, έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών και προγραμμάτων που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας, στη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων και στην ενίσχυση του εθελοντισμού, με επίκεντρο τον τελευταίο χρόνο το  Κέντρο Κοινότητας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ κ Μπαχός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι οποίοι επισήμαναν την αναγκαιότητα λειτουργιάς των Κέντρων Κοινότητας , ιδιαιτέρως σε αυτήν την δύσκολη χρονικά συγκυρία της παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Τα στελέχη του Κέντρου κκ Ελένη Πρίνου και Πολυξένη Αναστοπούλου   παρουσίασαν αναλυτικά το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της νέας δομής, με εκτενή αναφορά στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης , στα προνοιακά επιδόματα, στη συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών καθώς και στην υλοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο και στην προώθηση της απασχόλησης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν «το Κέντρο Κοινότητας -το οποίο ξεκίνησε να παρέχει τις υπηρεσίες του στις 10-04- 2017-  αποτελεί μία κοινωνική δομή  με αποστολή την εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των πολιτών στις αρμόδιες υπηρεσίες, και παράλληλα την πολυεπίπεδη ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου».

Ενδεικτικά ορισμένες από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας όπως τις ανέλυσαν κατά την παρουσίαση στην εκδήλωση είναι:

  • Κοινωνική καταγραφή – ανίχνευση κοινωνικών αναγκών και κοινοτική παρέμβαση.
  • Παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ωφελούμενους πολίτες.
  • Υλοποίηση κοινωνικών προγραμμάτων (ΚΕΑ, ΤΕΒΑ, κ.α.).
  • Διοργάνωση δράσεων προληπτικής ιατρικής – σεμινάρια πρώτων βοηθειών.
  • Υποστήριξη δράσεων εθελοντισμού.
  • Πληροφόρηση και παραπομπή πολιτών στα προγράμματα απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούντα σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου ανέρχονται έως σήμερα σε  332 άτομα, ενώ οι συνολικές επισκέψεις ωφελούμενων στη δομή για να λάβουν τις υπηρεσίες αυτού ανέρχονται σε 1002.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πύργου κ κ Παναγιώτης  Γεωργακόπουλος ψυχολόγος,  Θεόδωρος Γιαννόπουλος κοινωνιολόγος και  Χρήστος Τουμπέκης κοινωνικός λειτουργός ανέλυσαν το επίκαιρο  θέμα της «Έμφυλης Βίας» μέσα από μία διεξοδική και ενδιαφέρουσα  παρουσίαση  που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα