Η στροφή 180ο του Κοροίβου και οι δυο «βάρκες»

spot_img

Προτεινόμενα

Και ξαφνικά, εκεί που ήταν δεδομένο ότι πάμε σταδιακά σε μείωση των ομάδων της Basket League (σα θέλει η νύφη κι ο γαμπρός που λέει η παροιμία), εφόσον όλες οι ομάδες (πλην των Τρικάλων) ψήφισαν ότι οι 14 ομάδες είναι πολλές και το πρωτάθλημα είναι ασύμφορο, από χθες όχι απλά έχουμε «διαρροές», αλλά έχουμε και «αντίλογο».

Ναι καλά, ακούσατε! Αντίλογο! Έρχεται ο Κόροιβος και όχι απλά καταθέτει τις αντιρρήσεις του για τη μείωση των ομάδων, αλλά έρχεται και καπάκι να φέρει πρόταση για… αύξηση των ομάδων. Μια πρόταση στηριγμένη πάνω σε κάποια επιχειρήματα, τα οποία ανεξάρτητα με το αν είναι σωστά ή λάθος, εφικτά ή μη, προκαλούν το ερώτημα πόσο σοβαρά μπορεί να ληφθούν από το σύνολο του μπασκετικού κόσμου, από τη στιγμή που είναι η ίδια ομάδα (αυτή που τώρα προτείνει την αύξηση), αυτή η οποία ψήφισε τη μείωση πριν από λίγες μέρες.

Για να πάμε στην ουσία της υπόθεσης λοιπόν. Είναι φως-φανάρι εδώ ότι ο Κόροιβος, όπως και οι λοιπές μικρές της κατηγορίας, έπεσαν στην παγίδα την οποία έστησαν οι «μεγάλοι». Εμπρός στο φάσμα να αυξηθεί το μερίδιό όλων από την τηλεοπτική πίτα, έφεραν πρόταση μείωσης των ομάδων, χωρίς να θίγονται όμως τα δικά τους συμφέροντα. Δηλαδή την οικονομική κρίση στη Basket League και την απουσία εσόδων, να την επωμιστούν τρίτοι, άσχετοι με τον συνεταιρισμό, δηλαδή οι ομάδες της Α2.

Όπως φαίνεται η ΕΟΚ δεν δέχεται να θιγεί στο παραμικρό το πρωτάθλημα της Α2 που διοργανώνει η ίδια. Κι αμέσως διαμορφώνεται ένα δίπολο. Από τη μία η κορυφή του επαγγελματικού μπάσκετ, από την άλλη η Ομοσπονδία, αυτή που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, αλλά και η οποία απευθύνεται στο σύνολο του ερασιτεχνικού μπάσκετ.

Και ο Κόροιβος, πρέπει να βρίσκεται κάπου στη… μέση. Να τα έχει καλά και με τους δυο. Να ισορροπεί πάνω σε δυο βάρκες, έστω και με τον κίνδυνο ότι αν αυτές οι δυο βάρκες απομακρυνθούν, να ανοίξουν τα πόδια και να πέσει ολόκληρος μέσα στη… θάλασσα!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα