Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022
16.7 C
Pýrgos

Η τελική πρόταση της ΕΔ/ΕΠΟ: Ο Αίας ανεβαίνει στη Γ΄ Εθνική-«Αγωνία» για Ολυμπιακό Ζαχάρως και Πανηλειακό!!

spot_img

Ο Αίας Γαστούνης, κατά 99% θα είναι τη νέα σεζόν στη Γ΄ Εθνική. Και αυτό γιατί πριν από λίγο, η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ, αποφάσισε να εισηγηθεί αύριο στην Εκτελεστική Επιτροπή, την άνοδο του πρωτοπόρου κάθε Ένωσης. Παράλληλα, σε αγωνία θα παραμείνουν ο Ολυμπιακός Ζαχάρως και ο Πανηλειακός, καθώς η Ε.Ε. θα αποφασίσει για την τύχη τους. Όσο για τον Παναιγιάλειο, είναι αυτός που θα ανέβει, με την Αχαϊκή να χάνει την άνοδο με βάση το άρθρο 20 του ΚΑΠ.

Το ilia.news, αποκαλύπτει τις τελικές εισηγήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ. Εισηγήσεις, οι οποίες θα τεθούν αύριο υπόψιν της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, προς ψήφιση και τελική επικύρωση. Η απόφαση της επταμελούς Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε εξ’ αποστάσεως, υπό την προεδρία του Παναγιώτη Δημητρίου, αποφάσισε τα εξής:

  • Η Γ΄ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα τερματίζονται άμεσα.
  • Οι πρώτοι από κάθε όμιλο της Γ΄ Εθνικής, θα ανέβουν στη Football League.
  • Ο υποβιβασμός από τη Γ΄ Εθνική στα τοπικά, θα αποφασιστεί από την Ε.Ε. της ΕΠΟ αύριο. Η Επιτροπή, θέτει στην κρίση του σώματος δυο προτάσεις. Η μια να υποβιβαστούν όλες οι ομάδες από τη 10η θέση και κάτω. Και η άλλη, να μην υποβιβαστεί κανένας, εκτός από εκείνες οι οποίες έχουν εγκαταλείψει το Πρωτάθλημα.
  • Οι πρωτοπόροι κάθε Ένωσης, θα αποκτήσουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη Γ΄ Εθνική.
  • Σε όποια Ένωση υπάρχουν περισσότεροι από ένας όμιλοι, για την ανακήρυξη του Πρωταθλητή, θα εφαρμόζεται το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
  • Για τον υποβιβασμό στην Α΄ τοπική κατηγορία, την άνοδο και τον υποβιβασμό στις μικρότερες τοπικές κατηγορίες, θα αποφασίσει η εκάστοτε Ε.Ε. της τοπικής ΕΠΣ.

Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα