Η τομάτα «βράζει» στον καύσωνα και ο ΕΛΓΑ… κοιτάζει τα θερμόμετρα!

spot_img

Προτεινόμενα

Σε ένα ασταμάτητο… «κυνηγητό» με το «θερμόμετρο» και τον ΕΛΓΑ βρίσκονται όλες αυτές τις μέρες οι παραγωγοί βιομηχανικής τομάτας του νομού με τελικό «θύμα» την καλλιέργεια, που «βράζει» μέσα στον καύσωνα. Ο ΕΛΓΑ δεν δέχεται τις αιτήσεις των παραγωγών επειδή το θερμόμετρο κατέγραψε θερμοκρασίες… 39,8ο C και όχι 40ο C, όπως προβλέπει ο κανονισμός αποζημιώσεων. Και η αγωνία των παραγωγών, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την καταστροφή, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Τη «σκυτάλη» παρέλαβε η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας με σημερινή της επιστολή προς τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τον Υπουργό Κώστα  Σκρέκα, τους  Βουλευτές του νομού και τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ, με την οποία ζητά να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των παραγωγών, διαφορετικά θα τους στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο.

Η επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστο Βαλιανάτο, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγανακτισμένοι οι παραγωγοί μας από τις ζημιές που έχουν προκύψει στη βιομηχανική τομάτα, κηπευτικά, κορινθιακή σταφίδα από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στο Νομό μας. Παρόλα αυτά ο ΕΛΓΑ Πάτρας απορρίπτει τις αιτήσεις των παραγωγών από Βαρθολομιό μέχρι Νέα Μανωλάδα διότι δεν πέρασαν τους 40o C.   Λειτουργώντας μόνο με εικασίες και χωρίς να λάβει υπόψιν τις κατά τόπους υψηλές θερμοκρασίες.

Έχουμε καταγεγραμμένη θερμοκρασία 39,8ο C στο Καπελέτο το οποίο βρίσκεται βόρεια του Νομού. Εμείς πιστεύουμε στην παρέμβαση των υπευθύνων του ΕΛΓΑ έτσι ώστε οι παραγωγοί μας να κάνουν αιτήσεις και να αποζημιωθούν.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ομάδα Παραγωγών θα στηρίξει τους παραγωγούς με κάθε νόμιμο μέσο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα