Η τοποθέτηση του Προέδρου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σχετικά με την διανομή δώρων

spot_img

Προτεινόμενα

Η τοποθέτηση του Προέδρου των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σχετικά με την διανομή δώρων στους εργαζόμενους από συγκεκριμένο επιχειρηματία που είναι υποψήφιος «Δήμαρχος» – δημοτικός σύμβουλος:

« Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας….»

Ο Λαοκοόντας ιερέας του Απόλλωνα  στην Τροία μάταια προσπαθούσε να πείσει τους Τρώες να μην δεχτούν τον Δούρειο  Ίππο . Προειδοποιούσε λοιπόν ότι μόνο συμφορές μπορεί να φέρει στην πόλη και φώναξε «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» δηλαδή  να φοβάστε τους Δαναούς ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα.

Οι Τρώες δεν τον άκουσαν  και η ιστορία   τους επιφύλαξε άσχημη συνέχεια.. .και τη ρήση του Λαοκόοντα να μένει ανεξίτηλη στους αιώνες. Περισσότερο σήμερα από ποτέ  καλούμαστε να απαντήσουμε « φοβου τους Δαναούς ή μη φοβού» .

Ο καθένας ας δώσει τις απαντήσεις που επιθυμεί ,όμως με  το φόβο δεν αστειευόμαστε, ούτε θέλουμε να βλέπουμε παντού εφιάλτες ,ούτε να ζούμε σε ένα φοβικό περιβάλλον τρομοκρατημένοι, ότι τα όρνια θα μας κατασπαράξουν. Απευθυνόμαστε προς πάσα ενδιαφερόμενο: δεν φοβόμαστε κανένα, είμαστε εδώ, όρθιοι μαχητικοί και αποφασιστικοί και κυρίως υποψιασμένοι.

Είναι τιμή μας ,κάθε βοήθεια και πρόσφορα από όπου και αν προέρχεται ,άλλωστε οι γάλλοι φαρμακοποιοί που πρόσφεραν υλικά άξιας πολλών χιλιάδων ευρώ δεν νομίζω ότι είχαν σκοπό να μας εξαγοράσουν  ή οι επιχειρηματίες που δώρισαν πρόσφατα τον υπερσύχρονο υπερηχογράφο δεν ζήτησαν κάτι για αντάλλαγμα.. ή οι έμποροι της πόλης μας, με την εκπτωτική κάρτα προς τους συναδέλφους …και άλλα πολλά .  Αυτή άλλωστε είναι και η αξία του δώρου μακριά από σκοπιμότητες ,δεύτερες σκέψεις  και μεθοδεύσεις.

Όμως επειδή  ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και οι καιροί είναι πονηροί ,καλό θα είναι να μην συγχέουν κάποιοι την  έννοια της προσφοράς με ανταλλάγματα.  Και αν κάποιοι επιζητούν ανταλλάγματα μακριά από το νοσοκομείο.  Εδώ δεν θα γίνει πεδίο αυτοδιοίκητων αντιπαραθέσεων. Αρκετά έχουμε πληρώσει ως τώρα.

Το νοσοκομείο πρέπει να ενώνει , να μονιάζει και όχι να διχάζει .Δεν είναι σωστό να καπηλεύονται τον  αγώνα  για την σωτηρία του. Επίσης  η υγεία είναι αγαθό ,ούτε πωλείται ούτε αγοράζεται. Ο δημόσιος χαρακτήρας ήταν και είναι όρος  απαράβατος. Για να έχουν όλοι δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας με σεβασμό στον ασθενή.

Εμείς το προσωπικό του νοσοκομείου  ευχαριστούμε θερμά  όσους κατά καιρούς, μας έχουν βοηθήσει  και ευεργετήσει. Είναι πολλοί   τους έχουμε μέσα στην καρδιά  μας ,αλλά  παρακαλούμε θερμά όσους σκέπτονται σαν τους Δαναούς  (που είχαν άλλες προθέσεις ) ,να αφήσουν τους « ίππους τους»  μακριά  από το νοσοκομείο. Ευχόμαστε ολόψυχα  χρόνια πολλά  με υγεία  και αγάπη για όλο τον κόσμο .Καλό Πάσχα και το φως της Ανάστασης να φωτίζει  για πάντα το νοσοκομείο μας .

 

Σωκράτης Σωτηρόπουλος                                            Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα