Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022
16.7 C
Pýrgos

Η τοποθέτηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

spot_img

«Θέλω εν πρώτης κύριε πρόεδρε να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να σας καλωσορίσω εδώ στην έδρα της Μητροπόλεως τον Πύργο Ηλείας. Θέλω να σας πω κύριε πρόεδρε ότι σε αυτό τον δρόμο Πατρών-Καλό Νερό-Τσακώνα ένα μεγάλο μέρος ανήκει στη Μητρόπολη Τριφυλίας-Ολυμπίας και δεν έχετε καλέσει τον άγιο Τριφυλίας. Το άλλο που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι είδα στην πρόσκληση να έχετε καλέσει τον Υπουργό, αρμοδίους του υπουργείου και κανένας δεν παραβρίσκεται εδώ.

Τότε τι κάνουμε, δηλαδή αν οι αρμόδιοι δεν είναι εδώ να μας δώσουν μια εξήγηση, τότε γιατί να τους εκλέγουμε και εμείς και να τους δίνουμε τον ψήφο μας όταν μάλιστα λένε ότι ο λαός είναι εκείνος που διοικεί. Αυτό το θεωρώ περιφρόνηση προς τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδος και απλός το σημειώνω.

Θέλω να πω ότι τώρα χρόνια, ακούω ότι θα γίνει ο δρόμος. Κάμποσα χρόνια αναγκαζόμουνα μην ανεβαίνω ούτε στη Σύνοδο γιατί ο δρόμος Πύργου-Πάτρας-Κορίνθου ήταν ακατάλληλος. Και όταν έγινε ο δρόμος ο άλλος, άρχισα να πηγαίνω και εγώ από εκεί αντί να περνάω από Πάτρα. Όμως πρέπει κάτι να γίνει, γιατί βλέπω κάθε κυβέρνηση να λέει εμείς θα το φτιάξουμε και τελειώνει η θητεία της και δεν έχει φτιάξει τίποτα και έρχεται άλλη κυβέρνηση χαλάει τα προηγούμενα σχέδια, βάζει καινούρια και ούτω κάθε εξής.

Το 2015-2016 ήμουν τοποτηρητής στην Κεφαλονιά, ήρθε ο κύριος Σπίρτζης εκεί και όλοι του έλεγαν τον δρόμο, γιατί ο δρόμος αυτός ενδιαφέρει και τους Ζακυνθινούς και τους Κεφαλλονίτες.  Επομένως αφορά πολύ κόσμο ο δρόμος αυτός. Ο κύριος Σπίρτζης έλεγε θα το φτιάξουμε αλλά το παράτησε και έφυγε και εκείνος. Αν και η καινούρια κυβέρνηση λέει θα το αλλάξουμε αυτά, θα βάλουμε καινούρια, μέχρι να φύγουνε δε θα έχει αρχίσει το έργο.

Από εκεί και πέρα εγώ θα μείνω με τη λύπη μου και θα προσεύχομαι μόνο να είστε όλοι καλά για να το συνεχίσουν κάποτε όταν εγώ θα έχω πεθάνει».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα