25.8 C
Pýrgos
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Υγεία στην Ηλεία – Κόκκινη Κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη

  • 4
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΜΗ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ

Αν και χιλιοειπωμένη η έκφραση «κρέμεται από μια κλωστή» εν τούτοις δεν έχει χάσει ούτε κατ ελάχιστο την φόρτιση της και γι αυτόν τον λόγο χρησιμοποιείται κατά κόρο στα πρωτοσέλιδα των τοπικών ΜΜΕ και όχι μόνο.

Αυτά τα πρωτοσέλιδα έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν μερικές σκηνές από την λειτουργία των πολύπαθων δομών Υγείας της περιοχής μας.

Ειδικότερα για το Νοσοκομεία τόσο του Πύργου όσο και της Αμαλιάδας εκεί να δεις κλωστές που έχουν κατά καιρούς γίνει πρωτοσέλιδα.

Από μια κλωστή κρέμονταν κάποτε οι εφημερίες στην Αμαλιάδα από την ίδια ή άλλη κλωστή κρέμονταν η λειτουργία της εντατικής στο Πύργο και μετά ήρθε η σειρά του ΤΕΠ.

Εσχάτως έχουμε και τον ΟΚΑΝΑ η λειτουργία του οποίου και αυτή παραδόξως κρέμεται από μια κλωστή.

Και φυσικά ο κατάλογος δεν τελειώνει εδώ……

Μπορεί όμως όλα αυτά να κρέμονται κατά καιρούς από μια κλωστή αλλά ευτυχώς η κλωστή αυτή δεν κόβεται ποτέ γιατί πάντα μα πάντα την τελευταία στιγμή κάποιοι επίγειοι ή από μηχανής θεοί λύνουν το πρόβλημα οπότε τιμή και δόξα…..

Εμείς μαθαίνουμε βέβαια ότι η κλωστή εν τέλει στο τσακ δεν κόπηκε και για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει περισσότερες λεπτομέρειες ευτυχώς υπάρχει και το facebook.

Εκεί δίνεται πλήρης αναφορά των συγκινητικών προσπαθειών που κάνουν κάποιοι για μας και μόνο για μας και αν θέλουμε βάζουμε και ένα like έτσι για το καλό…..

Το ότι αυτό το τροπάριο επαναλαμβάνεται κάθε λίγο και λιγάκι δυστυχώς δεν μας έχει βάλει σε σκέψεις ….

Ας σοβαρευτούμε όμως και ας δούμε τα προβλήματα στην σωστή τους διάσταση

Αυτό το σκωτσέζικο ντους την μια «τρεχάτε γειτόνοι» και την άλλη «δόξα ο θεός» εξυπηρετεί μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες συγκεκριμένων πολιτικών καριέρας και σε καμία περίπτωση δεν λύνει τα χρονίζοντα προβλήματα.

Το σύστημα Υγείας όλοι ξέρουμε ότι δουλεύει στα όρια του και με προϋπολογισμούς συνεχώς μειούμενους.

Αυτό δεν είναι νέο….

Συνέβαινε και πριν αλλά δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά είχε τάξει λαγούς με πετραχήλια για να αντιμετωπίσει την τότε ανθρωπιστική κρίση και όπως ήταν φυσικό δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες

Τώρα λοιπόν που αισίως έχει μπει στον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης μένει αμήχανος μπροστά στα ίδια προβλήματα που βρήκε και τα οποία μέρα με την μέρα διογκώνονται καθ ότι τα μαγικά του δυστυχώς δεν πιάσανε.

Είναι και αυτή η άτιμη πραγματικότητα που δεν λέει με τίποτα να πειθαρχήσει στα επικοινωνιακά τερτίπια διορισμένων τε και εκλεγμένων.

Η μνημονιακή πολιτική που εξακολουθεί να εφαρμόζεται πιστά άλλες μονάδες Υγείας τις έχει κλείσει και άλλες τις έχει φτάσει στα όρια τις διάλυσης και από δίπλα όπως είναι φυσικό θεριεύει ο ιδιωτικός τομέας για τον οποίον τόσα καταμαρτυρούσε ο προεκλογικός και λίαν σοσιαλιστικός ΣΥΡΙΖΑ.

Το προσωπικό του Δημοσίου Συστήματος Υγείας δουλεύει πολλές φορές κάτω από άθλιες συνθήκες ρισκάροντας το επάγγελμα τους και την ζωή των ασθενών.

Οι αρμόδιοι βέβαια κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και αναλώνονται σε κούφιες υποσχέσεις περί διορισμών και αγοράς νέου σύγχρονου εξοπλισμού

Παράλληλα δεν χάνουν ευκαιρία να αναφερθούν στις συγκινητικές προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό μόνο και μόνο για να το καλοπιάνουν.

Βέβαια είναι δεδομένο ότι αν κάποιο περιστατικό δεν πάει καλά εκεί ο υπεύθυνος θα είναι μόνος του και δεν θα φταίει κανένας άλλος και οι καθ ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι ως συνήθως δεν θα ξέρουν τίποτα ….

Το έχουμε δει πολλές φορές αυτό το έργο και κατά πώς φαίνεται θα το δούμε ακόμη περισσότερες φορές στο μέλλον.

Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και να μη μένουμε στην θριαμβολογία της κούφιας εξόδου από τα μνημόνια

Αν όντος έχουμε βγει κατά πώς λένε

  • Ποιος εμποδίζει να γίνουν τώρα ΟΛΕΣ οι απαραίτητες προσλήψεις για να καλυφτούν τα απίστευτα κενά του συστήματος ???
  • Γιατί είναι ΑΚΟΜΗ στην ανασφάλεια οι επικουρικοί που πέρα από ένα σημείο δεν ανανεώνονται καν οι συμβάσεις τους???
  • Γιατί συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να προκηρύσσονται θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου???
  • Γιατί εντείνονται μέρα με την μέρα οι λίαν εφευρετικοί περιορισμοί στην συνταγογράφηση που στην ουσία μεταθέτουν το κόστος του φάρμακου όλο και πιο πολύ στους ασφαλισμένους???

Και μη συνεχίσουμε

Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν με απαράμιλλο ζήλο να μας πείσουν ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με την εικονική πραγματικότητα που επιδέξια καλλιεργούν ενίοτε και σε συνεργασία με συγκεκριμένα ΜΜΕ

Αλλά δυστυχώς όταν μιλάμε για την Υγεία μιλάμε για την ζωή μας

Και τη ζωή μας καλό είναι να μη μας την κάνουν κάποιοι εικονική μόνο και μόνο για να χτίσουν πολιτική καριέρα ελλείψει άλλης.

  • 4
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα