ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υποχρέωση για δικαστικό στα σωματεία που ανακοίνωσε η ΕΠΣΗ, στην παρούσα φάση (μάλλον) δεν υφίσταται


Σε πλήρη σύγχυση έχουν βρεθεί τα σωματεία τις τελευταίες μέρες, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα. Ένα από τα πολλά, ήταν και αυτό το οποίο ζήτησε σήμερα η ΕΠΣ Ηλείας, η οποία κάλεσε τα σωματεία της δύναμής της, να επαναλάβουν τις εκλογικές τους διαδικασίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μετά την 14η Μαρτίου του 2019, μέρα την οποία και ψηφίστηκε ο αθλητικός νόμος 4603/14-03-2019, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4639 (άρθρο 7, παρ. 3). Και πιο συγκεκριμένα, ζητείται από τα σωματεία, να απευθυνθούν στο Πρωτοδικείο, να ορίσει δικαστικό αντιπρόσωπο, ο οποίος θα προεδρεύσει στην εκλογική διαδικασία.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου 

Η υποχρέωση αυτή ωστόσο, φαίνεται ότι με απόφαση της παρούσας Κυβέρνησης,  έχει πάρει αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Πιο συγκεκριμένα, με μεταγενέστερη απόφαση και συγκεκριμένα ΦΕΚ της 22ας Νοεμβρίου του 2019, αναστέλλεται αυτό, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2020. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι όσες διοικήσεις έχουν εκλεγεί μέχρι τώρα, είναι νόμιμες, όπως νόμιμες θα είναι και όσες εκλεγούν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2020, ανεξάρτητα με το αν θα παρίσταται ή όχι στη διαδικασία δικαστικός εκπρόσωπος.

 

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα:

Η ΕΠΣΗ ζητάει από τα σωματεία που έκαναν εκλογές, να τις… ξανακάνουν!!

Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ και συγκεκριμένα το άρθρο έβδομο.

https://www.e-nomothesia.gr/kat-athlitismos/nomos-4639-2019-phek-185a-22-11-2019.html

 

Μάλιστα, στις 15 Απριλίου του 2019, ο τότε Υφυπουργός Αθλητισμού, έστειλε και επιστολή προς την ΕΠΟ, με την οποία εξαιρεί το ποδόσφαιρο από τη διαδικασία αυτή. Δείτε εδώ αποσπάσματα της ερμηνευτικής επιστολής την οποία έχει η ΕΠΟ στα χέρια της: 

Όπως φαίνεται εδώ, σχετικά με το θέμα, η ΕΠΟ έχει ενημερώσει και τις Ενώσεις μέλη της