ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ψυχολόγος Ελένη Παναγούλια, μίλησε για την “ιδιαίτερη ψυχολογία του τερματοφύλακα”


Η ιδιαίτερη ψυχολογία του τερματοφύλακα, το άγχος που έχει ο επιθετικός πριν το πέναλτι, η σημασία της ύπαρξης στόχου ώστε να επικεντρωθεί κάποιος σε αυτόν, και μάλιστα ρεαλιστικού στόχου, ήταν μερικά από τα θέματα που πραγματεύτηκε η ψυχολόγος Ελένη Παναγούλια, στο 1st Goalkeeper Camp, θέματα που αποτελούν βασικούς άξονες μελέτης της αθλητικής ψυχολογίας.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε προς τους νέους και μεγαλύτερους τερματοφύλακες οι οποίοι συμμετέχουν στο 1st Goalkeeper Camp και πλάι στην πρακτική εξάσκηση, παρακολουθούν ένα ευρύ φάσμα θεωρητικής εκπαίδευσης.

Η Ελένη Παναγούλυα μάλιστα, ανέφερε και παραδείγματα, σχολιάζοντας πραγματικά περιστατικά, τα οποία έχουν σημαδέψει το ποδόσφαιρο στο πέρασμα των χρόνων.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, η ψυχολογία, τόσο του συνόλου όσο και ατομικά του αθλητή, ήταν το ένα πολύτιμο θεωρητικό σκέλος της σημερινής προπόνησης των αθλητών. Μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος, η επιστημονική υποστήριξη των αθλητών στον τομέα αυτό, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Το 1st Goalkeeper Camp, μεταξύ των άλλων μεθόδων δουλειάς, εισάγει και στο ηλειακό ποδόσφαιρο, την ψυχολογική υποστήριξη των αθλητών, μέσα από εξειδικευμένα άτομα στον τομέα της αθλητικής ψυχολογίας.