Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
26.4 C
Pýrgos

Η ώρα του προϋπολογισμού «χαράτσι» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας…

spot_img

Δεν «ίδρωσε το αυτί» της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας από τις όποιες διαμαρτυρίες είδαν τις τελευταίες μέρες το «φως» της δημοσιότητας για το επιπλέον «χαράτσι», της αύξησης του 30% στα ανταποδοτικά τέλη (φωτισμός, αποκομιδή απορριμμάτων), φέρνοντας την ψήφιση του προϋπολογισμού σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6:30 το απόγευμα της Δευτέρας, 31 Ιανουαρίου.

Η Δημοτική Αρχή που «έταζε» ότι μέσα σε 100 ημέρες θα μετατρέψει τον δήμο σε… «Παρίσι», δεν υπολόγισε ποτέ, από την πρώτη κιόλας μέρα, ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας οι τσέπες των δημοτών έχουν «αδειάσει» και πως τα νοικοκυριά τα φέρνουν πέρα με το ζόρι. Σταμάτησε να βλέπει τους δημότες ανθρώπινα, παρά βλέπει μόνο τη «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό, την οποία όμως… δεν δημιούργησαν φυσικά οι δημότες!

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου ψήφισε ΟΧΙ στον προϋπολογισμό.

Μέσα στις «χαρές και τα πανηγύρια» έβαλε και το θέμα του Φράγματος…

Αλλά μήπως και για το θέμα της τοποθέτησης των φωτοβολταϊκών πάρκων στις εξωλίμνιες εκτάσεις του Φράγματος Πηνειού δίνει η Δημοτική Αρχή βαρύτητα; Ανάμεσα σε…. Πολιτιστικά θέματα, χαρές και πανηγύρια, «έχωσε» και το θέμα, επειδή την ανάγκασαν η αντιπολίτευση και οι πρόεδροι των εμπλεκομένων κοινοτήτων. Στην πρόσκληση πάντως του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είδαμε ούτε Περιφερειάρχες, ούτε την Ένωση του Αγρινίου ούτε τίποτα από αυτά που δεσμευόταν προσωπικά ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Έτσι, το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας συνεδριάζει τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 7:10 το απόγευμα, με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Επένδυση με φωτοβολταϊκά στις εξωλίμνιες περιοχές τής λίμνης τού φράγματος Πηνειού.

2. Ολοκλήρωση των διαδικασιών αδελφοποίησης του δήμου Ήλιδας με τον Δήμο τού Tarpon Springs – Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Ήλιδας.

3. Επί αιτήσεως κας Κανελλακοπούλου Αδαμαντίας για παραίτηση από το διοικητικό συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ «Ο ΗΛΕΙΟΣ».

4. Αντικατάσταση μελών διοικητικού συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ Δήμου Ήλιδας «Ο ΗΛΕΙΟΣ».

5. Αντικατάσταση μελών διοικητικού συμβουλίου ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Α.

6. Τροποποίηση της ΑΔΣ 374/16 «Έγκριση εκτέλεσης με ίδια μέσα, του υποέργου με τίτλο «Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας με Παράρτημα Ρομά-Ορισμός υπολόγου –- διαχειριστή».

7. Συγκρότηση επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών έτους 2022.

8. Παράταση χρήσης αίθουσας του κοινοτικού καταστήματος Δαφνιώτισσας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφνιώτισσας (Σχετ. ΑΔΣ 127/2020).

9. Έγκριση παράτασης Εισόδου –Εξόδου Οχημάτων και Εργασιών Υποδομής Συλλογής Ομβρίων Υδάτων» της επιχείρησης LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ.

10. Ορισμός υπαλλήλου αρμόδιου εκτέλεσης μη εν χρήματων συναλλαγών με πιστωτικά ιδρύματα.

11. Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου βάσει της 38/2022 ΑΟΕ.

12. 1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2022.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα