25.9 C
Pýrgos
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

«Θέλουμε τον δρόμο που μας ανήκει και μας αξίζει»

  • 47
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

«Θέλουμε τον δρόμο που μας ανήκει και μας αξίζει».

Ισχυροποιείται το «Μέτωπο των Δημάρχων» στο μεγάλο αίτημα του νομού για τη συνέχιση και άμεση ολοκλήρωση του δρόμου Πάτρα – Πύργος και την διασύνδεσή του με το τμήμα «Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα», με το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, το βράδυ της Παρασκευής, να γίνεται το δεύτερο που προχωρά στην κατάρτιση ψηφίσματος.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από όλες τις παρατάξεις, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού ο επικεφαλής της κ Άγγελος Κολόσακας κατέθεσε άλλο ψήφισμα, με το οποίο ζητά να μην κληθούν οι πολίτες να  «χρυσοπληρώνουν» ένα έργο που έτσι κι αλλιώς θα γίνει με δικά του χρήματα.

Στην συνεδρίαση, μεταξύ άλλων βρέθηκαν ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός,  ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος συνοδεύονταν από τον δήμαρχο Τρικκαίων (Τρικάλων) Δημήτρη  Παπαστεργίου και τους αντιδημάρχους Γιάννη Αργυρόπουλο και Γιάννη Παπαδημητρίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Πρώτος στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης χαρακτήρισε σφάλμα της προηγούμενης κυβέρνησης το «σπάσιμο» του έργου σε 8 εργολαβίες, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει ανοχή για καμία άλλη αναβολή, δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς. Ο δρόμος πρέπει να γίνει και να γίνει σωστά. Θέλουμε τον δρόμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με οποιοδήποτε τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε όσο πιο δυναμικά γίνεται. Όλοι οι δήμαρχοι κινούμαστε στους ίδιους άξονες. Έτσι θα πετύχουμε τον τελικό στόχο. Εμείς θέλουμε τον δρόμο που μας ανήκει και μας αξίζει».

«Έγκλημα» την απένταξη του έργου του 2013 και «χαριστική βολή» το σπάσιμο της εργολαβίας στα 8 κομμάτια χαρακτήρισε στην εισήγησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε  δρόμος να γίνει χθες».

«Οι οικονομικοί οίκοι δεν έχουν μάθει ακόμα να βάζουν τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη του» είπε στη συνέχεια χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Άγγελος Κολόσακας, τονίζοντας ότι το έργο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα αφού θα κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού λαού.

Στην σημερινή κυβερνητική πρωτοβουλία ακύρωσης του έργου αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Κράλλης, αναφερόμενος παράλληλα στην διεύρυνση του μετώπου των δημάρχων με τη συμμετοχή των βουλευτών και των περιφερειακών συμβούλων.

«Όσο η Ηλεία δεν «φωνάζει», αυτό θα γίνεται. Τελείωσε αυτό. «Όχι» πια στη λογική του φτωχού επαίτη. Πρέπει να είμαστε ανυποχώρητοι. Δεν συζητάμε τίποτε άλλο, από τη συνέχιση του έργου. Υπάρχει διαχρονική, διακομματική, παρασκηνιακή βούληση να μην γίνει το έργο» τόνισε χαρακτηριστικά, παίρνοντας τον λόγο, ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων (Τρικάλων) κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι το «κοινό μέτωπο» των δημάρχων και όλων των Ηλείων μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, φέρνοντας ως παραδείγματα έργα στη Θεσσαλία.

«Πιστεύω ότι οι πρωτοβουλίες των δήμων εκφράζουν την αγανάκτηση του λαού και προετοιμάζει κινηματικές συνθήκες με στόχο την υλοποίησή του» τόνισε ο βουλευτής Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός ο οποίος είπε ότι «ενώνει τη φωνή του» με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες για την υλοποίηση του έργου.

«Αν θα ξεκινήσουμε μια άλλη διαδικασία, τελειώσαμε. Θα είναι το μέγιστο λάθος να «προχωρήσουμε» σε νέα δημοπράτηση» είπε τέλος ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανώλης Αγιομυργιαννάκης.

  • 47
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα