ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θέμα: Το ηλειακό ποδόσφαιρο «αναστενάζει» στις δικαστικές αίθουσες


Σίγουρα δεν αποτελεί την καλύτερη δυνατή προβολή του. Μια σειρά υποθέσεων, ατελείωτων δικαστικών υποθέσεων, οι οποίες χρονίζουν με τους ρυθμούς που έτσι κι αλλιώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας, αναδύει μια εικόνα η οποία απέχει πάρα πολύ από το αθλητικό πνεύμα και τραυματίζει τη δημόσια εικόνα του ηλειακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και του παιχνιδιού γενικότερα. Κατηγορίες για δωροδοκία, για παράνομες εκλογές, για ψευδορκία και συκοφαντία, συνθέτουν το παζλ, χωρίς όμως ακόμα οι υποθέσεις να έχουν κριθεί από τα αρμόδια όργανα, με αποτέλεσμα να αιωρούνται για καιρό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη βδομάδα, πήρε νέα αναβολή η περίφημη υπόθεση ανάμεσα μεταξύ του προέδρου του Κεραυνού Βρίνας Βασίλη Κοπανιτσάνου και του προέδρου της ΕΠΣΗ Άρη Κουλούρη, για απόπειρα δωροδοκίας στις εκλογές της ΕΠΣΗ το 2013. Με βάση το κατηγορητήριο, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Άρης Κουλούρης, είχε επιχειρήσει να λάβει την ψήφο του Κεραυνύ Βρίνας (παρά την αντίθετη απόφαση του Δ.Σ. της ομάδας), με αντάλλαγμα να χαριστεί ένα πρόστιμο ύψους 300€ που τους είχε επιβληθεί από την ΕΠΣΗ, δίνοντάς του και 1.500€ αν ψήφιζε και τους έντεκα υποψήφιους της παράταξης. Επιπλέον του υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει με τους διαιτητές και ότι θα αναλάβει ο κατηγορούμενος τα έξοδα που κανονικά επωμίζονται οι ομάδες.

Η υπόθεση οδηγήθηκε τελικά στις δικαστικές αίθουσες τόσο το 2016 όσο και το 2017, ωστόσο καμία φορά εκ των δυο δεν κατέστη εφικτό να γίνει η δίκη, καθώς έγινε παρέλευση του ωραρίου. Για να φτάσουμε την προηγούμενη βδομάδα, οπότε και αναβλήθηκε ξανά η δίκη, λόγω ασθενείας του κατηγορουμένου Άρη Κουλούρη. Ορίστηκε νέα ημερομηνία και συγκεκριμένα στις 14 Ιανουαρίου 2019. Έξι ολόκληρα χρόνια μετά το συμβάν, έξι χρόνια στα οποία θα αιωρείται η αμφιβολία πάνω από τα κεφάλια όλων, χωρίς να έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη αν τα όσα καταλογίζονται στον Άρη Κουλούρη είναι αληθή ή ψευδή.

Και η μήνυση σε βάρος του Μπηλιώνη

Και όλα αυτά, συμβαίνουν πριν καλά-καλά κάτσει η… σκόνη από μια άλλη δικαστική υπόθεση που έχει ξεσπάσει και είναι η μήνυση που κατέθεσε πρόσφατα ο Άρης Κουλούρης σε βάρος του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ΕΠΣΗ Πέτρου Μπηλιώνη, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, της κίνησης του Πέτρου Μπηλιώνη, ΠΑΚΗ. Μήνυση η οποία κατατέθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους και φυσικά ούτε και αυτή έχει ακόμα τελεσιδικήσει.

Η αγωγή για τις εκλογές και μια νέα μήνυση του Κουλούρη

Την ίδια στιγμή, ακόμα μια υπόθεση έρχεται να παραμένει στα συρτάρια των δικαστών, υπόθεση η οποία ακόμα δεν έχει εκδικαστεί και είναι η αγωγή με την οποία ο Πέτρος Σταθόπουλος, ζητά την ακύρωση των εκλογών της ΕΠΣΗ οι οποίες έγιναν την 1η Φεβρουαρίου του 2017. Σε αυτή την υπόθεση, έρχεται να προστεθεί ακόμα μια και είναι η μήνυση του Άρη Κουλούρη, σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΠΣΗ Παύλου Τσάμη, για ψευδορκία σε αυτή την υπόθεση.