ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Θα έρθουν και άλλοι πρόσφυγες στη Δομή Φιλοξενίας της Μυρσίνης;


Ανάστατη τις τελευταίες ημέρες η τοπική κοινωνία της Μυρσίνης που παρακολουθεί την εκτέλεση εργασιών που γίνονται στο χώρο του πάρκινγκ της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων και με την έντονη φημολογία να θέλει την άφιξη, το αμέσως επόμενο διάστημα και νέου, μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Αύριο, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυρσίνης κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος θα έχει συνάντηση με τον υπεύθυνο της Δ.Ο.Μ. (Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης), προκειμένου να λάβει όλες τις απαντήσεις που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρέας Αποστολόπουλος αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε πως υπάρχει μια δραστηριότητα μέσα στο χώρο της Δομής Φιλοξενίας προσφύγων της Μυρσίνης.

Δραστηριότητα που αφορά έργα υποδομής και όπως δείχνουν έχουν σχέση με δημιουργία καταλυμάτων, πέραν των υφιστάμενων 38 οικίσκων που ήδη χρησιμοποιούνται.

Αναζήτησα πληροφορίες για το είδος των έργων και την χρησιμότητά τους και ενημερώθηκα πως πρόκειται για κατασκευές τεράστιων τεντών (Rub hall tent) για τη στέγαση ατόμων και υλικών, στο χώρο στάθμευσης οχημάτων.

Την ευθύνη της όλης δραστηριότητας την έχει ο ΔΟΜ ( Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ).

Την Δευτέρα 22/03/2021 θα συναντηθώ με τον υπεύθυνο του ΔΟΜ και θα έχουμε πλήρη πληροφόρηση.

Με τα έργα αυτά φαίνεται πως αρχίζει η υλοποίηση της ΚΥΑ 2945/23.03.2020 ( ΦΕΚ 1016/24.03.2020 τεύχος Β! ), η οποία αφορά τη «Σύσταση Δομών Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί Διεθνή προστασία» και δημιουργείται Δομή Υποδοχής προσφύγων στην Κοινότητα Μυρσίνης.

Αμέσως μόλις πληροφορήθηκα την ύπαρξη της ανωτέρω ΚΥΑ, το Μάρτιο του 2020, συνεδριάσαμε ως Συμβούλιο της Κοινότητάς μας και λάβαμε ομόφωνα ΑΡΝΗΤΙΚΗ απόφαση για την Λειτουργία Προσωρινής Δομής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών στη Μυρσίνη .

Η απόφασή μας είναι με αρ. πρωτ. 6/27.03.2020 και υπάρχει στο Δήμο μας.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Η Μυρσίνη μας, έδειξε την αλληλεγγύη της και από την άνοιξη του 2016 φιλοξενεί 300 και πλέον πρόσφυγες στη Δομή Φιλοξενίας Μυρσίνης ( LM ).

Δεν υπάρχει δυνατότητα για τη δημιουργία νέας Δομής ή επαύξηση της χωρητικότητας της υπάρχουσας, γιατί θα δημιουργηθούν επιπρόσθετα θέματα για την Τοπική Κοινωνία της Μυρσίνης , που αγόγγυστα επί μία πενταετία περίπου, υπομένει την παρουσία των προσφύγων, με όλα τα προκύπτοντα προβλήματα , όπως στο νερό ύδρευσης , τις ζημίες στις αγροτικές καλλιέργειες , της ασφάλειας και υγείας ειδικά αυτή την περίοδο, κυκλοφοριακά προβλήματα και άλλα θέματα.

Επί πλέον, αν τα έργα έχουν μόνιμο χαρακτήρα θα επηρεάσουν τη μελλοντική λειτουργία της Δομής ως Παραθεριστικού Κέντρου.

Αύριο, μετά την συνάντηση με τον υπεύθυνο του ΔΟΜ, θα σας ενημερώσω με λεπτομέρειες».