Τετάρτη, 11 Μαΐου, 2022
20.1 C
Pýrgos

Θα έχει ή δεν θα έχει δίδακτρα η νέα Γεωργική Σχολή της Αμαλιάδας;

spot_img

Αναστάτωση επικρατεί από χθες σε ολόκληρο το νομό όταν, στο άκουσμα της σημερινής υπογραφής της σύμβασης για τη νέα Γεωργική Σχολή της Αμαλιάδας, γονείς αλλά και νέοι άνθρωποι έψαξαν στο ίντερνετ για να βρουν στοιχεία για την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και… η πρώτη λέξη που είδαν, ήταν η λέξη… «δίδακτρα»!

Αυτό ήταν και το μόνο πράγμα που ρώτησε το «Ilia,news» τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο στην συνέντευξη τύπου, μετά την υπογραφή της σύμβασης για τη δημιουργία της νέα Γεωργικής Σχολής της Αμαλιάδας. Χωρίς ωστόσο, να πάρουμε ξεκάθαρη απάντηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Συρίγος μας είπε ότι δεν έχει ακόμα πλήρη εικόνα, αλλά το σκεπτικό είναι να μην υπάρχουν δίδακτρα. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μια «συμβολική εγγραφή» η οποία θα δεσμεύει τους σπουδαστές που θα εγγραφούν να μην την εγκαταλείψουν. «Κυριακή κοντή γιορτή», έρχεται ο Σεπτέμβρης και τότε θα δούμε εάν με μια υπογραφή (πολύ γρήγορα μάλιστα από την ανακοίνωση της σύμπραξης), αντικαταστήσαμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία με την ιδιωτική!

Από εκεί και πέρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας απάντησε στον κ. Συρίγο ότι επέλεξε την Αμαλιάδα για την υπογραφή της σύμβασης καθώς η Αμαλιάδα είναι το αγροτικό κέντρο ολόκληρης της Ελλάδας!

Ο κ. Συρίγος ερωτηθείς για την απομάκρυνση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την Αμαλιάδα απάντησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη Πανεπιστημιακή Σχολή με 7 και 8 αποφοίτους το χρόνο.

Σε ότι αφορά στο Ινστιτούτο του Κοροίβου απάντησε ότι πρέπει να γίνει μελέτη βιωσιμότητας προκειμένου να προχωρήσει η αξιοποίησή του, ενώ στις «αιχμές» γιατί ο «χάρτης» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φαίνεται ότι άλλαξε… μόνο στην Ηλεία, πρότεινε απλά… «λίγη υπομονή και θα δείτε!».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα