ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ

Θα απέχει η δημοτική παράταξη «Ήλιδα -Νέα – Μέρα» – Δεν θα γίνει διότι θέλει τα δύο τρίτα των παρόντων ;

  • 12
    Shares

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ

ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΙΔΑΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ», ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ «ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Η δημοτική παράταξη ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ κάνει γνωστό ότι, δεν θα συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο του ερχόμενου Σαββάτου, απέχοντας από τη ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση, στην οποία καλούμαστε για άλλη μία φορά να ψηφίσουμε με ένα e mail επί των εισηγήσεων, δίχως να μπορούμε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας.

Εμείς, ως μείζονα αντιπολίτευση, καλέσαμε έγκαιρα -από τις 13 Μαΐου 2020- με έγγραφό μας τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να πράξει τα δέοντα, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα και στις συνεδριάσεις του σώματος, οι οποίες πλέον θα πρέπει να γίνονται σε μία εκ των μεγάλων αιθουσών του Δήμου μας (μεγάλη αίθουσα συνεδριακού κέντρου, αμφιθέατρο Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου, αμφιθέατρο Πολυχώρου), φυσικά κεκλεισμένων των θυρών και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των συμμετεχόντων, όπως αποστάσεις, χρήση αντισηπτικών κ.α..

Επισημάναμε εξ αρχής ότι, όπως –ορθά- πήραμε μέτρα τον περασμένο Μάρτιο, έτσι και πρέπει να πράξουμε τα αυτονόητα, κατά το πέρασμά της χώρας στη κανονικότητα που δημιουργούν οι νέες συνθήκες.

Αντ’ αυτού, μας εστάλησαν στις 26 Μαΐου 2020 δύο προσκλήσεις για συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το ερχόμενο Σάββατο και πάλι ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος, αφού ήδη τα δύο επόμενα συλλογικά όργανα του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), αλλά και ένα ακόμα όργανο στο οποίο προΐσταται ο Δήμος και συμμετέχουν πλήθος εκπροσώπων φορέων της περιοχής μας (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ήλιδας) συνεδρίασαν ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Δυστυχώς για εσάς κύριοι της Δημοτικής αρχής δεν υπάρχει άλλη ανοχή, αλλά ούτε και δεχόμαστε συνθήκες δημοκρατίας «α λα καρτ».

Ο Δήμος μας επιβάλλεται να επιστρέψει στη νέα κανονικότητα, όπως συμβαίνει στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας και σε όλα τα συλλογικά όργανα της χώρας (συνεδριάσεις της Βουλής και των επιτροπών αυτής, συνεδριάσεις και γενικές συνελεύσεις συλλόγων, σωματείων, ομοσπονδιών κ.α.), έπειτα από την σταδιακή -εδώ και έναν μήνα- άρση των μέτρων για τον COVID 19. Δεν μπορούμε και σε αυτό να μένουμε πίσω.

Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε, αν αποφεύγετε τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης ή υπάρχει κάτι που δεν θα πρέπει να συζητηθεί στο Συμβούλιο!

Εμείς, σας είχαμε εδώ και δύο εβδομάδες γνωστοποιήσει τις προθέσεις μας, ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα συμμετέχουμε σε καμία άλλη ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ συνεδρίαση.

Άλλωστε, υπάρχει ο χρόνος για να εκδοθεί νέα πρόσκληση για ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το μήνα Μάιο, την ίδια ώρα την ερχόμενη Κυριακή σε χώρο που θα εσείς θα ορίσετε, κάτι που δεν μπορεί να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σε προθεσμίες θεμάτων που θα έρθουν προς ψήφιση στο σώμα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, σε νέα συνεδρίαση – παρωδία εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε, αποτελώντας το άλλοθι σας!

 

Ο Επικεφαλής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι


  • 12
    Shares