ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θα διορθωθεί η περσινή αδικία; Θα ξαναγίνει η «τέταρτη» εθνική κατηγορία, «τρίτη»;

  • 10
    Shares

Κρίσιμες συναντήσεις διεξάγονται αύριο, ανάμεσα στην οκταμελή αντιπροσωπεία της μικρής επαγγελματικής Λίγκας της χώρας, αρχικά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και λίγο αργότερα, με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο.

 

Το ερώτημα είναι αν μέσα από αυτές τις συναντήσεις, θα διορθωθεί η περσινή «ανορθογραφία», η οποία βασιζόμενη πάνω σε κάποια υποτιθέμενα χρήματα από την κρατική τηλεόραση, δημιούργησε με συνθήκες ανισότητας, δυο κατηγορίες μέσα σε μια, υποβαθμίζοντας ομάδες οι οποίες ποτέ δεν είχαν υποβιβαστεί. Και έτσι η Super League-Football League,-Γ΄ Εθνική, μετατράπηκε σε Super League 1-Super League 2-Football League-Γ΄ Εθνική, διαχωρίζοντας τις ομάδες σε “αμνούς και ερίφια” με αυθαίρετο τρόπο.

Κάπως έτσι, δυο ηλειακές ομάδες, όπως ο Παμβουπρασιακός και ο Πανηλειακός, οι οποίες και οι δυο μαζί, κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία μέσα σε έναν πολύ απαιτητικό όμιλο, βρέθηκαν σε ένα βράδυ, από την τρίτη κατηγορία στην οποία αγωνίζονταν, να συμμετέχουν στην… τέταρτη. Και η Νίκη Τραγανού, να υποβιβάζεται όχι μία, αλλά δυο κατηγορίες. Ίσως σε άμεσο χρόνο, δεν είναι ένα θέμα που επηρεάζει τις ηλειακές ομάδες της Γ΄ Εθνικής και της Α1 Ηλείας, είναι όμως ένα τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξεως, το οποίο μελλοντικά, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. (Θυμίζουμε ότι πρόπερσι ο Αστέρας έφτασε μια ανάσα από τη Β΄ Εθνική και την επόμενη σεζόν βρέθηκε χωρίς να έχει υποβιβαστεί, στη “Δ΄ Εθνική”).

Η θέση του Λευτέρη Αυγενάκη, έχει εκφραστεί επανειλημμένα για μια λάθος απόφαση που πάρθηκε πέρσι από την ΕΠΟ, την προηγούμενη Κυβέρνηση και τη Λίγκα. Το θέμα είναι αν εδώ που έχουμε φτάσει, θα καταλήξει η ίδια η Λίγκα σε μια απόφαση (πράγμα που είναι και περίπολοκο επειδή προφανώς και κάποιες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας δεν θέλουν να βάλουν συνέταιρους στη μοιρασιά τις ομάδες της τρίτης κατηγορίας). Και εν τέλει, ποια θέση θα λάβει η ΕΠΟ, η οποία επί της ουσίας είναι και αυτή η οποία έχει τον τελευταίο λόγο.

Η μέχρι τώρα στάση και πρόθεση για το όλο θέμα από πλευράς Ομοσπονδίας, είναι με συναινετικό πνεύμα, να ακούσει όλες τις πλευρές. Εντός των ημερών, όπως όλα δείχνουν, θα έχουμε και αποτελέσματα από αυτές τις συναντήσεις.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος

 


  • 10
    Shares