23.1 C
Pýrgos
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ – ΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ»

spot_img

Προτεινόμενα

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ – ΜΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ»

Στην Ηλεία, στον τόπο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για πρώτη φορά, δίνεται η δυνατότητα ενός μοναδικού ταξιδιού στην εποχή των μύθων. Στους άθλους του Ηρακλή, στην Οδύσσεια, στην Αργοναυτική εκστρατεία, αλλά και σε πολλές ακόμα διαδρομές ηρώων και μυθικών μορφών που πρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν στη φαντασία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες χρόνια τώρα.

Στο GREEK MYTHOLOGY PARK, στην είσοδο της πόλης του Πύργου, ακριβώς πάνω στον δρόμο για την Αρχαία Ολυμπία, ένα επιβλητικό κτίριο και υπαίθριες εγκαταστάσεις 4.000 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενούν την πιο εμπεριστατωμένη πολυθεματική έκθεση γλυπτών αναπαραστάσεων και ψηφιακών πολυμέσων, με στόχο την ακριβέστερη δυνατή αποτύπωση της Ελλάδας των μύθων.

Υπό την εποπτεία και ιστορική επιμέλεια  καθηγητών πανεπιστημίου , η μυθολογική έκθεση ξεναγεί τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στον φανταστικό κόσμο με επιστημονική ακρίβεια και, ταυτόχρονα, με επιστημονική απλότητα, ώστε να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ψυχαγωγική εμπειρία.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι χιλιάδες μαθητές και γονείς που έχουν επισκεφθεί, είτε ως σχολική εκπαιδευτική εκδρομή, είτε ως μεμονωμένοι επισκέπτες, το μυθολογικό πάρκο, στους πρώτους μήνες λειτουργίας του, περιγράφουν την επίσκεψή τους ως «κάτι μοναδικό» και, μάλιστα, την έχουν επαναλάβει, φέρνοντας μαζί τους νέους φίλους.

Στην είσοδο του Θεματικού Πάρκου, υποδέχεται τους επισκέπτες ένας αυθεντικός μυθικός λαβύρινθος, μοναδικός στην Ελλάδα.

Εντός του κεντρικού κτιρίου, επιφάνειας 1.500 τετραγωνικών, συνυπάρχουν, το άνετο καφεστιατόριο και το κατάστημα αναμνηστικών, στην είσοδο, ενώ αμέσως μετά, συναντάμε τους χώρους εκπαίδευσης και πολυμέσων, όπου οι επισκέπτες έρχονται σε επαφή με το ερμηνευτικό περιβάλλον των εκθεμάτων. Κατανοούν, με την βοήθεια έμπειρων φιλολόγων-ξεναγών, τις ορολογίες, τους πρωταγωνιστές, τις εποχές και τις πηγές της γνώσης.

Αμέσως μετά, οι επισκέπτες εισέρχονται στον μαγικό χώρο των γλυπτών εκθεμάτων μεγάλου μεγέθους, τα οποία παρουσιάζονται από τους φιλολόγους και εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την πιστότητα αποτύπωσης των μυθολογικών μορφών.

Αυτά τα 13 μοναδικά γλυπτά, με τον όγκο τους, τον «μυσταγωγικό» χαρακτήρα του χώρου και τον κατάλληλο φωτισμό, αποτελούν έναν θησαυρό ανεκτίμητης αξίας για κάθε επισκέπτη.

Αποδεικνύουν το μεγαλείο της μυθολογίας και το καθιστούν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας.

Στο σύνολό του, ο επισκέψιμος χώρος, ο οποίος ανταποκρίνεται στις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας, διατίθεται για εκδηλώσεις, αλλά και για ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια μυθολογικής ευαισθητοποίησης και γνώσης.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι, η Ηλεία, απέκτησε έναν χώρο «γέφυρα στο χρόνο», ο οποίος έλειπε, καθώς οι αρχαιολογικοί και μουσειακοί χώροι Ολυμπίας και Ήλιδας έδιναν, στα εκατομμύρια τουριστών και επισκεπτών, τη δυνατότητα εστίασης μόνο στην Ολυμπιακή ιστορική περίοδο.

Τώρα, η εμπειρία ολοκληρώνεται, με την προσθήκη ενός προορισμού ψυχαγωγίας και γνώσης που στέκει στην κορυφή αντίστοιχων επιλογών διεθνώς.

ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΓΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνείτε  στα τηλέφωνο 2621 -505170 καθημερινά από 8.30-14.30.

mail :info@innotour.gr

Site: www.innotour.gr 

Facebook :Innotour Greek Mythology

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ, ΕΝΑΝΤΙ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΑΕΔ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα