ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θανάσης Θεοδόσης: “Τον φετινό Αίαντα χαιρόσουν να τον βλέπεις-Αξέχαστα θα μου μείνουν τα… δοκάρια”


Είναι ο παλαιότερος ανάμεσα σε όσους συμμετείχαν στην εφετινή προσπάθεια ανασυγκρότησης του Αίαντα. Μπορεί να αποφεύγει τους «τίτλους», ωστόσο ήταν ανάμεσα στην τετράδα των βασικών χρηματοδοτών, ενεργό μέλος του Δ.Σ. και ένας από εκείνους οι οποίοι συμμετείχαν στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Η πίεση επάνω του για την επιτυχία ήταν διπλή, επειδή όπως είπε έλεγε χαρακτηριστικά, στην αποτυχία οι «κρεμάλες» τον περίμεναν στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Γαστούνη. 

 

Ο Θανάσης Θεοδόσης, μιλώντας στο ποδοσφαιρικό τμήμα την περασμένη Τετάρτη, φάνηκε για πρώτη φορά στη σεζόν τόσο αποκαλυπτικός, τόσο εξομολογητικός, φτάνοντας στο σημείο να παραδεχτεί ότι μέσα στη σεζόν, είδε τα «φαντάσματα» του παρελθόντος να αναστηλώνονται, μετά την εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με τη Νίκη Τραγανού. Ωστόσο, ακριβώς ένα γύρο μετά, στη νίκη του Αίαντα μέσα στο Τραγανό, αλλά και μετά την εμφάνιση που έκανε η ομάδα, βεβαιώθηκε ότι αυτός ο Αίας, «δεν θα έχανε αυτό το Πρωτάθλημα με τίποτα».

Πάνω από δυο δεκαετίες, ο Θανάσης Θεοδόσης, με ελάχιστες εξαιρέσεις, συμμετέχει στις διοικήσεις του Αίαντα. Και όταν δεν συμμετείχε, βοηθούσε οικονομικά. Τον οβολό του έβαζε πάντα στον Αίαντα, επειδή είναι ένα κομμάτι από τη ζωή του. Κάθε χρόνο πριν την έναρξη της σεζόν, ο Αίας είχε μια παράδοση. Να μην κάνει ποτέ δείπνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, επειδή όπως έλεγαν ήταν «γρουσουζιά». Με το φετινό δείπνο στο ξεκίνημα, ο Θανάσης Θεοδόσης είχε πει ότι η φετινή ομάδα ήθελε να σκορπίσει τέτοιες δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις: «Είστε οι καλύτεροι και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα», είπε τότε στους παίκτες. Και οι παίκτες, τον δικαίωσαν με την εικόνα τους, τις επιτυχίες τους.

 

Όσα είχε πει τον Γενάρη

Τον Γενάρη, όταν ο Αίας άρχισε να δείχνει τη δυναμική του, είχε με αφορμή την κοπή πίτας, στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης προς τον Θοδωρή Ανδριόπουλο. «Πρώτα θα φύγουμε όλοι εμείς και μετά ο προπονητής», είχε πει στις 30 Ιανουαρίου στη Γαστούνη.  Ήταν μετά από ένα «στραβοπάτημα» στο Επιτάλιο και μια ισοπαλία 1-1 με τον Αλφειό. Δεν πέρασαν παρά δέκα μέρες, όταν ο Αίας πήγε στο Τραγανό και δίνοντας μια αξέχαστη ποδοσφαιρική παράσταση, νίκησε και έκανε το μεγάλο βήμα για την πρωτιά. Επιβλήθηκε μιας Νίκης που ερχόταν από μεγάλο διπλό μέσα στη Νέα Μανολάδα και ένα νικηφόρο σερί που «τρόμαζε».

 

«Δεν κρύβω ότι κλονίστηκα»

Σε εκείνο το παιχνίδι στο Τραγανό, ο Θανάσης Θεοδόσης κατέβηκε στα αποδυτήρια και οι παίκτες τον σήκωσαν στους ώμους, αφού πρώτα τους ανακοίνωσε πριμ. Όπως παραδέχθηκε τώρα, η εμφάνιση εκείνη τον έκανε να σιγουρευτεί ότι η πρωτιά δεν χανόταν, το πρωτάθλημα δεν χανόταν. Μια πίστη, την οποία είχε από την αρχή της σεζόν, ωστόσο αποκάλυψε ότι μετά το 0-0 του πρώτου γύρου στη Γαστούνη με τη Νίκη Τραγανού, αυτή η πίστη του κλονίστηκε: «Είδα τα φαντάσματα του παρελθόντος να ορθώνονται ξανά», είπε χαρακτηριστικά.

 

«Ο καλύτερος Αίας των τελευταίων χρόνων»

Όπως ανέφερε ο Θανάσης Θεοδόσης, πέρσι πήγε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι του Αίαντα, στο Σκουροχώρι. Τελειώνοντας το Πρωτάθλημα, εισηγήθηκε από την περσινή ομάδα να μείνει μόνο ένας ποδοσφαιριστής. Ο Νίκος Καράμπελας. Εισήγηση η οποία τελικά έγινε πράξη και ο Καράμπελας τον δικαίωσε, όντας ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος.

 

«Ρώτησα πόσο χρονών ήταν ο Αρβανίτης»

Ο Θανάσης Θεοδόσης ήταν από εκείνους οι οποίοι είχαν την ευθύνη του σχεδιασμού και το βάρος ήταν πολύ μεγάλο. Η δικαίωση των επιλογών του, ήρθε μέσα από την ομάδα. Επιλογές, οι οποίες κατέληξαν μετά από επίπονη προσπάθεια με τους ανθρώπους που συνεργάστηκε, αλλά και πολύ προσεκτικές κινήσεις. Όπως παραδέχθηκε, όταν του είπαν για τον Αρβανίτη, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν πόσων χρόνων ήταν. Και εν συνεχεία, αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε ο Αίας να τον ικανοποιήσει, καταλήγοντας ότι μάλλον δεν θα έπρεπε ο Αίας να προχωρήσει σε αυτή τη μεταγραφή. Μετά από συζήτηση, επιμονή του προπονητή, αλλά και του Κάρδαρη, πείστηκε και παραδέχεται σήμερα ότι ήταν μια σωστή κίνηση. Εξάλλου, όπως παραδέχθηκε, έμαθε να εμπιστεύεται συνεργάτες οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία μέσα στα γήπεδα: «Πέρσι ομολογώ ότι ήμουν πολύ διστακτικός. Φέτος αν με ρωτάτε αν θα κρατούσα τον Αρβανίτη για τη νέα σεζόν, θα σας απαντούσα ότι από αυτόν θα ξεκινούσα», ανέφερε.

 

«Χάρηκα περισσότερο τα δοκάρια…»

Η ατάκα όμως που περισσότερο έκανε εντύπωση και προκάλεσε χαμόγελα, ήταν αυτή για τα δοκάρια. Μιλώντας για τον Αίαντα, το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε, τον ρυθμό που έδινε στα παιχνίδια και τους συνδυασμούς που έβγαζε, στάθηκε στα όμορφα γκολ, αλλά πολύ περισσότερο στα δοκάρια. «Για μένα προσωπικά, πιο θεαματικές φάσεις και από τα ίδια τα γκολ, είναι τα δοκάρια», είπε. Ειδικά ο φετινός Αίας, θα λέγαμε ότι «έσπασε» τα δοκάρια και σε κάποια παιχνίδια, θα μπορούσε να δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ, αν δεν έχανε σωρεία κλασικών ευκαιριών, με πιο χαρακτηριστικό εκείνο το 1-3 επί του Ξενοφώντα στα Κρέστενα, το οποίο έμοιαζε τόσο φτωχό μπροστά στην εμφάνιση που είχε κάνει ο Αίας.

 

«Δεν ξέρω αν θα μετάσχω του χρόνου»

Ο Θανάσης Θεοδόσης, εξωτερίκευσε και έναν προβληματισμό. Με όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες, έχει κλονιστεί και όπως ανέφερε, θα το σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θα συμμετάσχει ξανά στο διοίκηση. Και αυτό, καθώς ενδεχόμενο Πρωτάθλημα κεκλεισμένων των θυρών, θα είναι ένα πολύ ισχυρό πλήγμα για τον σύλλογο και για έναν κόσμο όπως αυτός της Γαστούνης, ο οποίος «διψάει» για ποδόσφαιρο και με την παρουσία του φέτος, απέδειξε ότι αποτελεί τη μεγάλη δύναμη του Αίαντα.

Σ. Φραγκογιαννόπουλος