ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΗΛΕΙΑ ΥΓΕΙΑ

Θεραπευτική ιππασία για ΑΜΕΑ την ερχόμενη Δευτέρα στην Ανδραβίδα

  • 11
    Shares

Η θεραπευτική ιππασία στα άτομα με αναπηρία, θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στις 10 το πρωί στις  εγκαταστάσεις του Ομίλου Φιλίππου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» στην Ανδραβίδα.

Τη σημαντική αυτή εκδήλωση διοργανώνει το το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, από κοινού  με το Σύλλογο Διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών και τον Όμιλο Φιλίππων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» που εδρεύει στην Ανδραβίδα.

Η δράση αυτή απευθύνεται στου μαθητές ΑμΕΑ, με σκοπό την ενημέρωση για τα οφέλη της Θεραπευτικής Ιππασίας στα άτομα με αναπηρία, στους οποίους  θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές, να έρθουν σε επαφή με το άλογο.

Ειδικότερα  η δράση θα περιλαμβάνει επίσκεψη των μαθητών, των γονέων τους, του προσωπικού του Σχολείου και του προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας, στο χώρο των εγκαταστάσεων του Ομίλου Φιλίππου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» στην Ανδραβίδα, όπου και θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση.

Στη δράση έχει προσκληθεί, επίσης, η καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής , με ειδίκευση στη Θεραπευτική Ιππασία κ. Ταρνάρα Κατερίνα, η οποία στη συνέχεια θα συνδράμει εθελοντικά και με τη βοήθεια των μελών του Ομίλου Φιλίππου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» και των αλόγων τους, θα ενημερώσει για τα οφέλη και θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο η θεραπευτική ιππασία ενδείκνυται για την αποκατάσταση των αναπηριών.  Η συμμετοχή των μαθητών θα γίνει με την συναίνεση των γονέων τους.


  • 11
    Shares