Θετικό το κλίμα στο Υπουργείο για την Ομάδα Παραγωγών

spot_img

Προτεινόμενα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού (βίντεο)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Τεράστια επιτυχία της ενημερωτικής εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού-Πλήθος γυναικών έστειλε ηχηρά μηνύματα ελπίδας! Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Είστε οι πρωταγωνίστριες της ζωής». «Όπου...

Σε θετικό κλίμα και με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ακούει με προσοχή και να συζητά όλα τα θέματα που της έθεσε το προεδρείο της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, κύλισε το μεσημέρι της Τετάρτης η συνάντηση στο Υπουργείο. Από πλευράς υπουργείου στη συνάντηση συμμετείχε ο Υφυπουργός κ. Κώστας Σκρέκας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείο κ. Στρατάκος, ενώ την Ομάδα Παραγωγών εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της κ. Χρήστος Βαλιανάτος και ο αντιπρόεδρος κ. Σωτήρης Κακαλέτρης.

Η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας προσκάλεσε και επίσημα τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα να επισκεφτεί την Ηλεία, προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος τα προβλήματα των παραγωγών, τις ελλείψεις σε υποδομές κ.α. Ο κ. Σκρέκας αποδέχθηκε την πρόσκληση (η οποία στάλθηκε και επίσημα σήμερα από τα γραφεία της Ομάδας Παραγωγών) και η επίσκεψή του αναμένεται, εκτός απροόπτου, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Η «ατζέντα» της επίσκεψης είχε πάρα πολλά ζητήματα, τα οποία συζητήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα.

Σε ότι αφορά στο πρόβλημα του καύσωνα και τις ζημιές στη βιομηχανική τομάτα ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Στρατάκος τόνισε ότι έχει αναλάβει ο ίδιος το θέμα και πως χρειάζονται ακόμα λίγες ημέρες για να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα γίνει.

Η αναδιάρθρωση της καλλιέργειας Κορινθιακής σταφίδας ήταν ένα ακόμα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν, με τον κ. Σκρέκα να δηλώνει ότι ετοιμάζει σχέδιο για αυτό, ενώ άλλα θέματα ήταν η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, η άσχημη κατάσταση του αρδευτικού δικτύου (με τον υφυπουργό να εκφράζει την έκπληξή του για τα πάγια που πληρώνουν οι παραγωγοί χωρίς… να έχουν επί της ουσίας ΤΟΕΒ) κ.α.

Η συνάντηση διήρκησε αρκετή ώρα και τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν πάρα πολλά, με τον πρόεδρο της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστο Βαλιανάτο να δηλώνει στο Ilianews: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη επίσκεψή μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί είδαμε κατανόηση από την πλευρά του κ. Σκρέκα αλλά και τη διάθεσή του να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές. Από εκεί και πέρα, αποδέχθηκε την πρόσκλησή μας να επισκεφτεί την Ηλεία προκειμένου να διαπιστώσει και ο ίδιος τις ελλείψεις και τα προβλήματα των παραγωγών του νομού».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα