24.9 C
Pýrgos
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Σάκκος:  «Ο Επειός πρεσβεύει το μεγαλύτερο κολυμβητικό κομμάτι αγωνιστικής ισχύος της Ηλείας και αξίζει σεβασμό»

spot_img

Προτεινόμενα

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας, αλλά και ενημέρωσης, εξέδωσε ο Επειός Ήλιδας, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Θεόδωρος Σάκκος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κολύμβηση και η Υδατοσφαίριση τον τελευταίο καιρό στην ΗΛΙΔΑ και γενικότερα στο Νομό Ηλείας, ζει τις πιο μεγάλες στιγμές της ιστορίας της, πετυχαίνοντας νίκες, διακρίσεις, επιδόσεις και έχοντας συμμετοχές που θα έπρεπε να κάνουν όλη την τοπική κοινωνία χαρούμενη και υπερήφανη. Δυστυχώς, η μιζέρια της εποχής κατάφερε οι επιτυχίες αυτές να περάσουν απαρατήρητες.

Μετά από την επιτυχημένη χρονιά της Σαιζόν 2018-2019,  όπου συμμετείχαμε με 8 αθλητές-τριες στο Πανελλήνιο  πρωτάθλημα , με αποκορύφωμα να έχουμε  έναν αθλητή του Επειού Ήλιδας στους επίλεκτους κολυμβητές της Ελλάδας , και  μια  6η  θέση στο πρωτάθλημα των κατηγοριών.

Στην Τεχνική Κολύμβηση  συμμετείχαμε με 4 αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα την κατάληψη της 9ης  θέσης αθλητή μας.  Στην Υδατοσφαίριση, η Ανδρική μας ομάδα μας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά στη Β΄ Εθνική κατηγορία ανδρών, όπου έφτασε μέχρι την τελική φάση, διεκδικώντας την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.                

Στην κατηγορία Masters  κολύμβησης είχαμε επίσης πολύ μεγάλες επιτυχίες, με αποκορύφωμα τα 2 χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο αθλήτριάς μας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας παράλληλα το Πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της στα 100 μέτρα ελεύθερο.

Τους μήνες που το κολυμβητήριο  λειτουργούσε τα παιδιά κατέκλυζαν καθημερινά την πισίνα και αθλούνταν αποδεδεικνύοντας έμπρακτα την  αγάπη τους για το άθλημα.

Η επόμενη σεζόν 2019-2020 ξεκινούσε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Όμως, η απόφαση των δημοτικών αρχόντων για τη μη λειτουργία του κολυμβητηρίου μέχρι και τις 02 Νοεμβρίου 2019 λόγω των πολλαπλών προβλημάτων για την παραλαβή του από την απερχόμενη διοίκηση  και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκε η επαναλειτουργία του μόνο για το κοινό , προκάλεσε πολύ μεγάλη απογοήτευση στα παιδιά – αθλητές, τους γονείς, το σύλλογο, και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστεί .  Η προσπάθεια των παιδιών τόσα χρόνια έχει φτάσει σχεδόν σε μία χαμένη αγωνιστική  χρονιά…. Κρίμα!

Tα «θύματα» της κλειστής πισίνας είναι η Αγωνιστική ομάδα, η Προαγωνιστική ομάδα η Ομάδα Υδατοσφαίρισης και γενικότερα η νεολαία της Ηλείας που στερείτε το δικαίωμα της άθλησης και της εκμάθησης της σωστής κολύμβησης.

Αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα πλέον, ποιο είναι το πραγματικό ενδιαφέρον των δημοτικών Αρχών.

Πέρυσι, παρά τα προβλήματα για εμάς, πετύχαμε πολλά. Προβλήματα για προπονητές και αθλητές, με 75 ημέρες κλειστό το κολυμβητήριο, λόγω βλαβών, διάστημα το οποίο κύλησε με ατελείωτες ώρες μετακίνησης στα κολυμβητήρια της Πάτρας νιώθοντας σαν φτωχοί συγγενείς, βιώνοντας συχνά τον οίκτο διαφόρων. Ώρες γεμάτες σωματικής και ψυχολογικής κούρασης, ταλαιπωρία και κίνδυνο από τις συχνές μετακινήσεις για όλους μας. Όλα αυτά τα συναισθήματα έπρεπε να τα κάνουμε πείσμα για να μπορούμε να συνεχίσουμε. Τα αποτελέσματα όμως επιβράβευσαν τις θυσίες των αθλητών-τριών των γονέων των προπονητών και του Δ.Σ .

Σήμερα πάλι στο ίδιο σημείο, πάλι να μην έχουμε το κολυμβητήριο χωρίς καμία δυνατότητα άθλησης και προπόνησης των αθλητών μας.

Θα συμμετάσχουμε σε αγώνες με γνώμονα τη δημιουργία πνεύματος συνεργασίας, ιδίως τη δημιουργία ευγενούς άμιλλας και τη δημιουργία ισχυρών χαρακτήρων ικανών να κατανοήσουν τα αθλητικά και Ολυμπιακά ιδεώδη.

Ο Επειός Ήλιδας εκπροσωπεί ένα σεβαστό κομμάτι, το μεγαλύτερο κομμάτι της αγωνιστικής ισχύος του Νομού. Πρέπει να είναι σεβαστό και να γίνει αντιληπτό ότι είναι προϊόν προσπάθειας. Tίποτα δεν χαρίστηκε στο Σύλλογο. Οφείλει ο τόπος να το επιστρέψει στα παιδιά και υπάρχουν σοβαρές παράμετροι που θα πρέπει να προσεχθούν.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, και καλό …. κουράγιο.

Εκφράζω  την  αισιοδοξία μου για ένα καλύτερο μέλλον.

Υ.Γ. Παρόλα αυτά ο Επειός  Ήλιδας συνεχίζει και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

       Για το Δ. Σ.

     Ο Πρόεδρος

Θεόδωρος Σάκκος».

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα