ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Θρασύτατη διάρρηξη και κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πύργου- Οι άγνωστοι αφαίρεσαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο!


Τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στον Πύργο έβαλαν στο «μάτι» οι άγνωστοι διαρρήκτες που μπούκαραν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας εντός της εκκλησίας, αρπάζοντας το χρηματοκιβώτιο κάτω από το παγκάρι, καθώς χρυσαφικά που υπήρχαν στην εικόνα του Αγίου!

Οι δράστες εισήλθαν εντός του Ι.Ν. αφού με κόφτη  αφαίρεσαν τα… κάγκελα της πλαϊνής πόρτας της εκκλησίας,  απ’ όπου στη συνέχεια πέρασαν το βαρύ χρηματοκιβώτιο από μασίφ σίδερο το οποίο ωστόσο είχαν ανοίξει!

Οι θρασύτατοι διαρρήκτες δεν αρκέστηκαν να πάρουν τα χρήματα  και τα τιμαλφή, αλλά έθραυσαν και βεβήλωσαν την εικόνα του Αγίου Διονυσίου.

Τη διάρρηξη και κλοπή διαπίστωσε λίγο μετά τις 5 το πρωί ο ιερέας του Αγίου Διονυσίου π. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια ειδοποίησε την Αστυνομία που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι άγνωστοι δεν πήγαν στο ιερό της εκκλησίας  που είχε διάφορα θρησκευτικά σκεύη, παρά μόνο περιορίστηκαν στο παγκάρι και στην εικόνα του Αγίου Διονυσίου…