Ιστορία έγραψε σήμερα το απόγευμα στο “Άγγελος Αναστασόπουλος” της Σπιάντζας η Θύελλα Πύργου. Το συγκρότημα από το Καταρράχι, έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου Ηλείας, καθώς επιβλήθηκε του Αίαντα με 5-1, σε ένα παιχνίδι όπου οι “Γενναίοι” του Πύργου, σημείωσαν τέσσερα γκολ μέσα σε δέκα λεπτά, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση της πρόκρισης.
Ο Αίας, μπήκε πιο δυνατά και πήρε προβάδισα, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου παιχνιδιού. Ήταν το 13ο λεπτό, όταν από σέντρα του Παπασωτηρίου, ο Θανάσης Καλογερόπουλος με γυριστό σουτ έκανε το 0-1. Ωστόσο από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Θύελλα ήταν ισοπεδωτική. Στο 16΄ο Καράμπελας με γυριστό σουτ από ύψος μεγάλης περιοχής έφερε το παιχνίδι στο 1-1. Στο 18΄, από κάθετη μεταβίβαση του Τζανέτου, ο Σταθάτος έκανε το σουτ στο δεξί δοκάρι του Ψυχογιού. Στο 20΄ η Θύελλα πήρε προβάδισμα, καθώς ο Σταθάτος έστρωσε κάθετα στον Καράμπελα, ο οποίος από θέση τετ α τετ έγραψε το 2-1. Στο 24΄, ξανά ο Σταθάτος από δεξιά σε ρόλο δημιουργού και ο Αγκολλι έκανε το 3-1. Στο 26΄, ένας ακόμα πρώην παίκτης του Αίαντα, ο Φάτος Βράπι, με συρτό σουτ από ύψος μεγάλης περιοχής έκανε και το 4-1. Στο 38΄ η κάθετη πάσα του Τζανετου στον Αγκολι, χρειάστηκε να επέμβει ο Ψυχογιός και να αποσοβήσει το πλασέ του Αγκόλι από θέση τετ-α-τετ. Στο 58΄ είχαμε γύρισμα του Καρακατσάνη από αριστερά, πλασέ του Καράμπελα λίγο άουτ. Στο 66΄, ο Αίας έβγαλε τον Μένα από δεξιά, αλλά να αποκρούει ο Θεοδωρακόπουλος. Και φτάσαμε στο 74΄, όταν έπειτα από μια βιρτουόζικη ντρίμπλα του Τζανέτου και ψηλοκρεμαστό πλασέ από δεξιά έξω από την περιοχή, διαμορφώθηκε το τελικό 5-1.
Θύελλα: Θεοδωρακόπουλος, Αποστολόπουλος, Δημόπουλος, Δημάκης, Καρακατσάνης (62΄ λ.τρ. Αρβανίτης), Τεκερλέκης (68΄ Βασιλόπουλος), Αγκόλλι, Τζανέτος (77΄ Φιλιππής), Σταθάτος (77΄ Παργινός), Βράπι, Καράμπελας (68΄ Αντύπας).
Αίας: Ψυχογιός, Μαργαρίτης, Κολοτούρος, Παναγόπουλος (46΄ Πανόπουλος), Γκίνης, Καμαρινός, Παπασωτηρίου, Νικολόπουλος (46΄ Παναγιωτόπουλος), Μουτσάι (64΄ Κρίκος), Καλογερόπουλος, Μένα (74΄ Παυλίδης).




