Στην απόκτηση του Γιάννη Κολόκα, ο οποίος αποχώρησε από τον Πανηλειακό προχώρησε η Θύελλα Πύργου. η Θύελλα, προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωση της έναρξης της συνερεγασίας των δυο πλευρών:
“Με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την ένταξη του εμβληματικού Πυργιώτη ποδοσφαιριστή Γιάννη Κολόκα στην ομάδα μας . Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην νεότερη ιστορία της ομάδα μας και τον ευχαριστούμε απο καρδιάς για την επιλογή του αυτή .Ο Γιάννης στα 37 του χρόνια και προερχόμενος από μια εξαιρετική σεζόν με τον Πανηλειακό, με τον οποίο στέφθηκε πρωταθλητής Ηλείας και πήρε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, έρχεται να ενισχύσει σημαντικά τα μετόπισθεν της ομάδας μας με την εμπειρία του και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του, τη δύναμη και το πάθος του. Για 18 χρόνια έπαιζε σε επαγγελματικό επίπεδο, τα 11 στον Πανηλειακό στην Β΄ και Α΄ Εθνική (έκανε ντεμπούτο στις επαγγελματικές κατηγορίες το 2004 σε ηλικία 18 ετών, με προπονητή τον Θοδωρή Βαγγόπουλο, στη Λιβαδειά κόντρα στον Λεβαδειακό) και τα υπόλοιπα 7 χρόνια σε ομάδες όπως ο Εθνικός Αστέρας (Β΄ Εθνική), η Ερμιονίδα (Γ΄ και Β΄ Εθνική), ο Παναγιάλειος (Β΄ Εθνική), ο Εργοτέλης και ο Πανελευσινιακός (Β΄ Εθνική), πριν επιστρέψει το 2017 στον Πανηλειακό στην Γ΄ Εθνική. Εν συνεχεία πήγε για δύο σεζόν στον Ξενοφώντα Κρεστένων, με τον οποίο πήρε το νταμπλ στην Ηλεία τη σεζόν 2018-2019 και το 2020 επέστρεψε στον Πανηλειακό όπου ήταν αρχηγός και την περασμένη σεζόν συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η ομάδα να πάρει την άνοδο και να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες.
Γιάννη σε καλωσορίζουμε στην ομάδα της Θύελλας και ευχόμαστε μια όμορφη και εξαιρετική χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες!!”.