ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Θύματα ηλεκτρονικής απάτης μέσω sms και e-mail κάτοικοι στην περιοχή του Πύργου !


Θύματα ηλεκτρονικής απάτης μέσω sms κινητών τηλεφώνων καθώς και e-mail, έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα αρκετοί κάτοικοι στην περιοχή του Πύργου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας επαγγελματία στην περιοχή, που είχε την ατυχή …έμπνευση να ανοίξει αριθμό τηλεφώνου που φαινόταν ότι είχε ηλεκτρονικό ιό, ο οποίος εν συνεχεία άρχισε να την χρεώνει πάνω από 20 ευρώ το μήνα!
Η γυναίκα απευθύνθηκε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, όπου διαπιστώθηκε ότι χρεωνόταν ανεξέλεγκτα μετά στην προσπάθειά της να «καθαρίσει» το τηλέφωνο, σύμφωνα με τις οδηγίες που τις δίνονταν από τον ιό της …απάτης.
Σε άλλη περίπτωση εξάλλου κάτοικος ανταποκρίθηκε σε ηλεκτρονικό μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο παιδί δισεκατομμυριούχου από το εξωτερικό, ζητούσε βοήθεια για να ξεμπλοκάρει τα χρήματα που του άφησε ο πατέρας του!
Στο e-mail ωστόσο ζητούσε προσωπικά στοιχεία του παραλήπτη, που περιλάμβαναν και τραπεζικό λογαριασμό, προκειμένου να του πιστωθούν τα χρήματα…
Ευτυχώς την τελευταία στιγμή στενό συγγενικό του πρόσωπο, αντελήφθη την απάτη, πριν ο μάλλον …ευκολόπιστος παραλήπτης στείλει τα πολύ στενά προσωπικά του δεδομένα στον άγνωστο αποστολέα που απ’ ότι φάνηκε είχε στείλει το e-mail από το εξωτερικό.