ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ζήτησε μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου…   

  • 12
    Shares

**Παρατάσεις στην υποβολή αιτήσεων ΟΣΔΕ  για τις ενισχύσεις του Οκτωβρίου όπως επίσης και για την εφαρμογή των  προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης.

Μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου που πλήττεται από την έξαρση του κορωνοϊού στην Ηλεία και γενικότερα στην Δυτική Ελλάδα ζήτησε με δηλώσεις του   ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος. Εκφράζοντας την αγωνία των παραγωγών- αγροτών αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής ο κ Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι  «κακός σύμβουλος είναι ο πανικός» και πρόσθεσε: « Οφείλουμε όλοι να σκύψουμε με μεγάλη ευαισθησία σε αυτή την κρίση που περνάμε. Εκφράζω την αγωνία των παραγωγών και των αγροτών που συναντώ καθημερινά, μέχρι να επέλθει ηρεμία ξανά στην περιοχή μας- ελπίζω σύντομα-  να αναζητήσουμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί» . Ειδική αναφορά έκανε ο κ Βασιλόπουλος στους παραγωγούς λαικών αγορών που έχει μπει προσωρινό «λουκέτο» ζητώντας από τους δήμους να εξετάσουν λύσεις για να μπορέσουν να διαθέσουν τα αγροτικά προιόντα τους στην τοπική αγορά. Επίσης , αναμένοντας και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης , ζήτησε ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων αγροδιατροφής που δυσκολεύονται με τις εξαγωγές το τελευταίο διάστημα.

 

   Επιστολή στον υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης απέστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ζητώντας την παράταση στην υποβολή αιτήσεων ΟΣΔΕ  για τις ενισχύσεις του Οκτωβρίου όπως επίσης και  για την εφαρμογή των  προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης ώστε να διευκολύνει παραγωγούς που τυχόν έχουν προσβληθεί από την ασθένεια ή έχουν επηρεαστεί με οποιονδήποτε τρόπο οι εργασίες τους. Ο κ Βασιλόπουλος αναφέρθηκε σε ανάλογα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ιταλία που πλήττεται σοβαρά από τον κορωνοϊο: «Οι δυσκολίες  που περνάει ο αγροτικός τομέας είναι μεγάλες  και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε. Να δοθεί η δυνατότητα στα πιστοποιημένα κέντρα υποδοχής των δηλώσεων ΟΣΔΕ  ο χρόνος που απαιτείται για να εξυπηρετηθούν όλοι οι δικαιούχοι δικαιωμάτων »  Στην  επιστολή  ζητά  να παραταθεί κατά ένα τουλάχιστον ένα μήνα
η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ΚΑΠ και να παραταθούν ορισμένες προθεσμίες για τις άμεσες πληρωμές μέχρι τον Οκτώβριο. Ζήτησε επίσης περισσότερο χρόνος για την εφαρμογή του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και για τα προγράμματα προώθησης και στήριξης.


  • 12
    Shares