ΗΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Θ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καμπάνια από την Περιφέρεια  για την στήριξη του αγελαδινού γάλακτος …!


Απρόσκοπτα  η παράδοση γάλακτος από τους αγελαδοτρόφους μέχρι τέλος Μαίου.

Δράσεις που θα δώσουν νέα ώθηση στην παραγωγή και προώθηση του αγελαδινού γάλακτος στην περιφέρεια  συμφωνήθηκαν στην συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος με την διοίκηση του αγροτικού συνεταιρισμού περιφέρειας Πατρών «Πρώτο». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του εργοστασίου γάλακτος στην Εγλυκάδα έπειτα από την προσωρινή εμπλοκή που υπήρξε με την απορρόφηση γάλακτος με αγελαδοτρόφους της Ηλείας.

Η μεγάλη πίεση της αγοράς από την ανεξέλεγκτη εισαγωγή γάλακτος από χώρες του εξωτερικού και οι τελευταίες εξελίξεις λόγω του κορωνοιού στην χώρα μας είχαν σαν αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι πωλήσεις. Εκείνο το οποίο συμφωνήθηκε ήταν να συνεχιστεί απρόσκοπτα  η παράδοση γάλακτος από τους αγελαδοτρόφους μέχρι τέλος Μαίου( είχαν ειδοποιηθεί οι παραγωγοί να σταματήσουν στις 30 Απριλίου)  και άμεσα να ξεκινήσει καμπάνια για τα οφέλη του παράλληλα με την αναζήτηση αγορών.

Ο κ Βασιλόπουλος μετά την ενημέρωση που είχε από τον αντιπρόεδρο του συνεταιρισμού Δημήτρη Καϊμακά  επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθεί ο κλάδος και άμεσα: « Σε πρώτη φάση συμφωνήσαμε να συνεχιστεί η παράδοση γάλακτος  από τους αγελαδοτρόφους μέχρι τέλος Μαίου, ωστόσο δεν μένουμε εκεί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη θα κάνουμε καμπάνια για την αναζήτηση αγορών εντός και εκτός συνόρων ενώ θα προκρίνουμε τα οφέλη από την κατανάλωση του ντόπιου προιόντος. Κάθε μας κίνηση έχει στόχο την στήριξη του πρωτογενούς τομέα συνολικά σε επίπεδο περιφέρειας. Είμαστε δίπλα σε όλες τις  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα αλλά και στους παραγωγούς μας.»