Ιδού πως θα απαλλαγείτε από τις αποφράξεις χωρίς τη συνδρομή ειδικών

spot_img

Προτεινόμενα

Οι βουλωμένες σωληνώσεις και αποχετεύσεις αποτελούν έναν πραγματικό εφιάλτη.

Δείτε εδώ μερικούς έξυπνους τρόπους για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Μείγμα με ξίδι

Μπορείτε να διατηρήσετε τις αποχετεύσεις καθαρές χρησιμοποιώντας μια εύκολη συνταγή. Ένα απλό μείγμα από λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα και ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών που προκαλούνται από τη συσσώρευση βακτηρίων, λιπών και οργανικών υπολειμμάτων στα σιφώνια της κουζίνας και του λουτρού σας. Μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να καθαρίζετε τα υπολείμματα που διοχετεύονται στην αποχέτευσή σας και να αποφευχθεί τυχόν μελλοντικό φράξιμο των σωληνώσεων.

Ρίξτε ½ φλιτζάνι (118 ml) μαγειρικής σόδας και ½ φλιτζάνι (118 ml) λευκό ξύδι μέσα την αποχέτευσή σας. Καλύψτε αμέσως την επιφάνεια και αφήστε το μίγμα να καθίσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, βράστε λίγο νερό σε έναν βραστήρα ή κατσαρόλα και ρίξτε το βραστό νερό στην αποχέτευση.
Σε περίπτωση που υπάρχουν λιμνάζοντα νερά στην βουλωμένη επιφάνεια, θα πρέπει πρώτα να αντλήσετε τα ύδατα και στη συνέχεια να εφαρμόσετε τη συνταγή.

 

Βιολογικά καθαριστικά

 

Μπορείτε επίσης να αποφράξετε τις σωληνώσεις σας με χρήση βιολογικών καθαριστικών. Η τακτική  προληπτική χρήση των σκευασμάτων αυτών, μπορεί να διατηρήσει τις αποχετεύσεις καθαρές και απαλλαγμένες από τυχόν επιβλαβή βακτήρια και μούχλα που είναι επικίνδυνα για την υγεία. Προτιμήστε τα βιολογικά ή ενζυμικά καθαριστικά αποστράγγισης, που είναι σχετικά ασφαλή και φιλικά προς το περιβάλλον. Θα πρέπει όμως να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης για να μην προκληθεί ατύχημα, ιδιαίτερα σε όσους από εσάς πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα.

Βεντούζα απόφραξης

Οι βεντούζες απόφραξης είναι ιδανικές για τις βουλωμένες λεκάνες, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε φραγμένους νεροχύτες και μπανιέρες. Γεμίστε τον νεροχύτη ή την μπανιέρα με αρκετό νερό για να καλύψετε την οπή αποστράγγισης και τον πυθμένα. Πιέστε το έμβολο σταθερά προς τα κάτω, πάνω από την οπή αποστράγγισης για να δημιουργήσετε ένα στεγανό χώρο ανάμεσα στη βεντούζα και την βουλωμένη αποχέτευση. Πιέστε τη βεντούζα γρήγορα και επαναλαμβανόμενα αρκετές φορές.

Αν έχετε διπλό νεροχύτη, ίσως χρειαστεί να κλείσετε ένα από τα αποχετευτικά δοχεία με μια τάπα για να δημιουργήσετε μια πλήρη σφράγιση.

Θερμοφόρα

 

Χρησιμοποιήστε μια παλιά θερμοφόρα για να λιώσετε τα υπολείμματα λίπους. Τυλίξτε τη θερμοφόρα γύρω από τον σωλήνα που βρίσκεται κάτω από τον νεροχύτη. Κρατήστε την εκεί μέχρι να ζεσταθεί ο σωλήνας και στη συνέχεια αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει μέχρι να λιώσουν και να καθαρίσουν τα λίπη. Προσθέστε λίγο απορρυπαντικό πιάτων για να βοηθήσετε στην καλύτερη διάλυση των λιπαρών ουσιών.

Επαγγελματίες απόφραξης και άντλησης υδάτων

Εάν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε με ασφάλεια το πρόβλημα από μόνοι σας, ή αν απλώς δεν έχετε το χρόνο να ασχολείστε με βουλωμένους σωλήνες και αποχετεύσεις, μπορείτε να καλέσετε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία για να κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, καθαρά και αποτελεσματικά. Μη διστάσετε να ρωτήσετε από πριν για το κόστος εργασίας και το χρόνο περαίωσης αυτής. Εάν ζείτε σε πολυκατοικία, να έχετε υπόψη σας ότι για τους κοινόχρηστους σωλήνες το κόστος διανέμεται αναλογικά σε κάθε διαμέρισμα σύμφωνα με τα ποσοστά συνιδιοκτησίας και περιλαμβάνεται στις κοινόχρηστες δαπάνες της πολυκατοικίας σας.

Για περαιτέρω πληροφορίες επί του αντικειμένου:  apofraxeis4u

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα